TRANSFER-BOMBA / Vatreni na meti najbogatijeg kluba na svijetu. Baš s njim žele početi graditi novu megamomčad

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Prvo veliko ime i pojačanje Newcastlea upravo bi trebao biti hrvatski nogometaš Ćaleta-Car

10.11.2021.
13:29
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac i član francuskog Marseillea, Duje Ćaleta-Car, na meti je odnedavno najbogatijeg kluba na svijetu, Newcastle Uniteda. Klub iz istoimenog grada nedavno su preuzeli Saudijci teški navodno oko 320 milijardi dolara i odmah su krenula nagađanja o građenju megamomčadi.

Spominjala su se tu razna imena, od Kyliana Mbappea kojem ugovor istječe za malo više od pola godine, zatim o Edenu Hazardu, Raheemu Sterlingu, Garethu Baleu i mnogim drugim svjetski poznatim imenima. Govorilo se i o dolasku Antonija Contea kao i Zinedinea Zidanea, ali na kraju je klub preuzeo talentirani engleski strateg, Eddie Howe i sada se u kontekst s Newcastleom dovode neka sasvim drugačija imena, znatno realnija od gore spomenutih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo veliko ime i pojačanje upravo bi trebao biti hrvatski nogometaš Ćaleta-Car. Newcastle ove sezone ima samo jedan imperativ, odnosno dva. Prvi i najvažniji jest osigurati ostanak u Premiershipu, a drugi je posljedica prvog i tiče se pojačavanja momčadi, odnosno, početka gradnje te famozne megamomčadi koju su novi vlasnici najavili.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Velika odšteta

Talijanski Calciomercato, a nakon toga i brojni engleski mediji posebice oni lokalni bliski Newcastleu, tvrde da će Hrvat biti prvo veliko pojačanje Eddieja Howea i da će stići već ove zime, ali isto tako da i da Duju osim Newcastlea traži i West Ham. Ćaleta-Car je već neko vrijeme u vrlo dobroj formi i prate ga engleski klubovi. Recimo, ljetos ga je htio Liverpool, ali mu je transfer vrijedan 20 milijuna eura propao u posljednji trenutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, moguće je da će Marseille sada htjeti još bolje unovčiti Hrvata. Ljetos je on bio izvan forme i na margini, ali u međuvremenu je ušao u formu, igrao je i sjajno za reprezentaciju i trenutno mu je vrijednost, prema Transfermarktu, 18 milijuna eura. Ali Ćaleta-Car ima ugovor do ljeta 2023. godine i tko god ga sada kupuje morat će dodati još izdašniju svotu od njegove inicijalne vrijednosti. Dakle, transfer bi mogao znatno premašivati tih 20 milijuna eura koliko se ranije spominjalo, pogotovo sada kada je u igri najbogatiji klub na svijetu koji, de facto, niti ne pita za cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo