HRVATSKI NEUER JUNAK VERONE: / Majstorijom u maniru onih najboljih ostavio Chievo u igri za plasman Serie A

Image
Foto: Screenshot

Chievo prošao dalje zahvaljujući pravilima Serie B

5.8.2020.
10:15
Screenshot
VOYO logo

Chievo se jučer plasirao u polufinale doigravanja za popunu talijanske lige odigravši nakon produžetka 1:1 (0:0) u Veroni protiv Empolija.

Sjajni Šemper

Chievo je prošao dalje zahvaljujući pravilima Serie B koja u slučaju izjednačenog ishoda prednost daju bolje plasiranoj momčadi iz regularnog dijela, a to je bio ovog puta Chievo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
TRENER NAHVALIO MLADOG HRVATA: /

'Imat će dobru karijeru'

Image
TRENER NAHVALIO MLADOG HRVATA: /

'Imat će dobru karijeru'

Međutim, nije sve u pravilima, nešto je i u bivšem golmanu Dinama Adrianu Šemperu, koji je u 88. minuti obranio penal Cicirettiju. OVDJE možete vidjeti kako je to izgledalo.

Đorđević i La Mantia promašili penale

U 56. minuti dvoboja Srbin Đorđević je promašio penal za Chievo, a u 103. minuti La Mantia iz Empolija je iz kaznenog udarca promašio okvir gola. Šemper je u 120 minuta imao sedam obrana i bio je jedan od najistaknutijih pojedinaca dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chievo u polufinalu čeka Spezia, dok Pordenone čeka boljega iz dvoboja Citadella - Frosinone, koji se igra u srijedu. U Seriju A su se već plasirali Benevento i Crotone...

Inače, Šemper je službeno postao golmanom Chieva u lipnju ove godine, s kojim je potpisao ugovor do 2024. godine, potvrdio tada klub. Šemper brani za Chievo od ljeta 208. godine, kada je došao na posudbu iz zagrebačkog Dinama, a sada su Talijani odlučili otkupiti njegov ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lipnju postao i službeno vratar Chieva

Dinamo je za svojeg, sad bivšeg, golmana prema pisanju Transfermarkta dobio milijun i pol eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šemper je u svojoj prvoj sezoni za Chievo odigrao šest utakmica u Seriji A, a u sljedećoj sezoni je Chievo igralo Drugu talijansku ligu (Serie B) u kojoj je Hrvat nastupio 25 puta. Još je dva puta igrao u Kup utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako sam sretan što ostajem u klubu, ostvarila mi se želja i sad moram naporno radii kako bih u budućnosti bio još bolji”, rekao je Šemper za službenu stranicu Chieva, momčadi koja se trenutno nalazi na osmom mjestu na ljestvici Serije B.

Za spomenuti kako je u ožujku 2018, jedan od najčitanijih medija u Njemačkoj, Bild, objavio vijest kako Bayern München prati Adriana Šempera, tada golmana Lokomotive. U tekstu se navodilo kako ga je Bayernov trener golmana Toni Tapalović (37) došao gledati u Hrvatsku, te da je 194 cm visoki Adrian velika hrvatska nada, ali i da može dobiti njemačku putovnicu prema djedu rođenom u Heilbronnu. Nijemci su ga tada prozvali novim Neuerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo