Bivši mladi reprezentativac Hrvatske Alen Halilović uskoro bi trebao potpisati za novi klub. Engleski drugoligaš Birmingham pokazao je interes za njega, a, nakon hrvatskih, i engleski mediji raspisali su se o ovom transferu.

Birmingham Live, list koji prati zbivanja u tom velikom engleskom gradu i okolici, navodi kako je Alen Halilović "korak do potpisa" za nekadašnjeg engleskog prvoligaša, a danas dosta neuspješnog drugoligaša. Birmingham Live Halilovića naziva "hrvatskim Messijem".

Dobra vijest za njega je da će ga u Birminhgamu dočekati Ivan Šunjić, nekadašnja zvijezda Dinama. Šunjić se standardizirao na poziciji zadnjeg veznog u Birminghamu i sigurno će puno pomoći Haliloviću da se snađe.

Birmingham igra, prema mnogima, najtežu ligu svijeta i trenutno ne stoje baš najbolje, nalaze se na 17. mjestu lige, a vodi ih bivši igrač Real Madrida, a danas trener, Aitor Karanka.

Promijenio mnoge klubove

Halilović je stigao u Milano 2018. iz HSV-a, međutim nije se uspio dokazati na San Siru pa je veći dio vremena proveo na posudbama u Standardu i Heereneveenu. Za “Rossonere” je upisao samo tri službena nastupa, a bi početkom ove sezone raskinuo ugovor.

Do sada je promijenio već osam klubova, a igrao je i za Dinamo, Barcelonu, Sporting Gijon i Las Palmas.