DRAMA U KRANJČEVIĆEVOJ / Rijeka je prvi finalist Kupa, Smolčić srušio Lokomotivu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Lokomotiva - Rijeka u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa mogli ste pratiti na portalu Net.hr

3.4.2024.
15:12
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka je pobijedila na gostovanju Lokomotivu 1:0 u polufinalu hrvatskog Kupa i plasirala se u finale. Pogodak odluke zabio je Ivan Smolčić u 70. minuti nakon ubačaja iz korner Marca Pašalića.

Rijeka je tako izborila svoje deveto finale Kupa, a u dosadašnjih osam finala šest puta je slavila. Posljednji put 2020. S druge strane Lokomotiva nije uspjela izboriti i svoje treće finale, a u prethodna dva (2020, 2013) je upisala poraze. U drugom polufinalu od 19.00 sati na Poljudu se sastaju Hajduk i Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski kup, polufinale

Zagreb, stadion u Kranjčevićevoj, 3. travnja, početak u 16.00

Lokomotiva - Rijeka 0:1 (Smolčić 71')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva: Čavlina - Bartolec, Mersinaj, Kalaica (0d 46. Žilinski), Leovac - Smakaj, Marić - Šotiček, Mudražija (oid 85. Canjuga) , Goričan (od 77. Kastrati) - Čop

Rijeka: Zlomislić - Smolčić, Galešić, Radeljić, Bogojević (od 61. Goda) - Selahi, Petrović - Pašalić (od 79. Hodža), Fruk (od 61. Janković), Pjaca (oid 65. Banda) - Marić (od 61. Obregon)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Rijeke Željko Sopić u početni sastav nije uvrstio kapetana i hrvatskog reprezentativca, vratara Nediljka Labrovića, već je priliku među vratnicama dao Martinu Zlomisliću.

Na prvu zanimljivost čekalo se do šeste minute, kada su opasno zaprijetili gosti. Nakon što je Bogojević ubacio, glavom je pucao Pašalić, no njegov udarac odlazi iznad gola. ŽNastavili su nakon toga Riječani s pritiskom na gol Lokomotive, pokušali su Petrović i ponovno Pašalić, no Lokosi su izdržali te napade. U 15. je ponovno bilo opasno pred golom domaćina, sada nakon neopreznog dodavanja glavom njihovog braniča Matea Marića koji je htio vratiti Čavlini, a do lopte je stigao drugi Marić, njegov brat Mirko, napadač Rijeke, i pucao, no golman brani njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Više od 15 minuta kasnije, u 32., Lokomotiva je imala najveću priliku. Nečuvani Čop je dobio povratnu loptu i pucao s kojih 13 metara i pucao,l ali poađa tek blok. Minutu nakon toga Lokomotiva je imala još jednu dobru šansu - nakon kornera Kalaica je spustio loptu, a ona je stigla do Mudražije koji puca s tri metra, no to ide pored gola. Do kraja poluvreemena više nije bilo većih zanimljivosti pa su momčadi otišle na odmor s rezultatom 0:0.

Pod poluvremenom je u svlačionici ostao Lokomotivin Kalaica koji zbog ozljede nije mogao nastaviti igru pa je u nastavku umjesto njega zaigrao Žilinski. Rijeka je u nastavak ušla u nepromijenjenom sastavu i prva zaprijetila u 4. minuti kada je nakon dobre akcije pucao Pjaca s 18 metara i to Čavlina sigurno lovi. U 52. je opasno pokušao i Marco Pašalić, koji je dobro pucao nakon driblinga s petnaestak metara, ali Čavlina je spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 71. minuti konačno se mreža zatresla - povela je Rijeka, a zabio je Smoilčić koji je bio najviši u skoku i pogodio za 1:0. Čavlina je bio nemoćan.

Nakon tog pogotka Lokomotiva je bacila sve karte u napad, no nije uspjela složiti opasnu šansu pred golom gostiju sve do 86. minute kada je Šotiček  zaprijetio iz kontre, a Zlomislić je to zaustavio. Domaći nogometaši nastavili su s napadima do kraja utakmice, no nisu uspjeli stići do izjednačujućeg pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo