1. NL / Hrvatski dragovoljac za zelenim stolom izgubio dobivenu utakmicu: 'Nema više viteštva'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Rudeš je poslao žalbu i na kraju je HNS registrirao utakmicu rezultatom 0:3

29.9.2022.
9:51
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Lokalni derbi 1. NL lige između Rudeša i Hrvatskog dragovoljca u 7. kolu završio je iznenađujućom pobjedom Dragovoljaca koji je cijelo poluvrijeme igrao s igračem manje. Crni su došli do pobjede u 82. minuti pogotkom Ćavara te su proslavili 1:0 pobjedu i tri boda koja su ostala u Sigetu, no nakon dvoboja je došlo do preokreta.
Naime, u 40. minuti je trener Krešimir Sunara izvadio 19- godišnjeg Antu Mateja Jurića i uveo Marina Belančića (21) nakon što je Cruz dobio crveni karton.

Tim potezom trenera Sunare, Dragovoljac je ostao sa samo dva igrača mlađa od 21 godinu na terenu što je zabranjeno po propozicijama. Naime, momčadi moraju imati tri mlada igrača na terenu najmanje do kraja poluvremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš je poslao žalbu i na kraju je HNS registrirao utakmicu rezultatom 0:3 za Rudeš.

Ta odluka nije legla Sigećanima te su reagirali i na društvenim mrežama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Herojska izvojevana pobjeda Dragovoljaca, izgleda bit će riješena za zelenim stolom. Nažalost, u današnjem nogometu, nema više viteštva, sportskog fair playa, priznanja protivniku da je bolji. Usprkos čudnoj odluci glavnog suca da promijeni svoju prvobitnu odluku žutog kartona u crveni Cruzu te igranju s igračem manje gotovo sat vremena, dosuđenog penala za goste, Dragovoljci su sve herojski izdržali i sportski pobijedili na terenu predvođeni kapetanom Marićem. Dječja radost na kraju utakmice koju su vidjeli gledatelji kad je kapetan završio u naručju razdraganih najmlađih navijača, bit će ugašena željom NK Rudeša koji nisu mogli dobiti na terenu, ali su dočekali administrativnu grešku u kolopletu događaja koji su se desili uz teren. Po propozicijama lige u svakom trenutku na terenu mora biti tri igrača mlađa od 21 godine. Način na koji se desilo isključenje Cruza, svakako je donijelo previdu Dragovoljčeve klupe, te je taktičkom zamjenom zamijenjen igrač ispod 21 godine starijim igračem. Nažalost po propozicijama, takva zamjena nije dopuštena. Brojni komentari, ne samo navijača Dragovoljca da je ispod časti tražiti pobjedu na taj način, neće pasti na plodno tlo. Kao što smo napisali već na početku, nema viteštva u nogometu. No nema veze, kao i puno puta do sad, Dragovoljci će se vratiti još bolji jači na radost svojih navijača u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo