Pobjednik na Norvešku /

Hrvatska u utorak lovi zadnji krug kvalifikacija za Euro

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Pobjednik dvoboja Hrvatske i Sjeverne Irske u završnom krugu doigravanja najvjerojatnije će igrati protiv Norveške

25.10.2024.
21:50
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ženska nogometna reprezentacija Hrvatske i izabrana vrsta Sjeverne Irske u petak su odigrale 1-1 (1-0) u prvoj utakmici prvog kruga dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo na gradskom stadionu u Varaždinu.

Izabranice Nenada Gračana povele su već u 5. minuti, kad je Izabela Lojna realizirala kazneni udarac. Nažalost, ista je igračica zaslužna i za izjednačujući pogodak, kad je nespretno skrenula loptu i svladala hrvatsku kapetanicu Doris Bačić u drugoj minuti dodatka pred kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj u Varaždinu je odlično počeo za hrvatske nogometašice, jer je već u 3. minuti gostujuća vratarica Jacqueline Burns srušila Ivanu Rudelić i skrivila kazneni udarac koji je u vodstvo pretvorila Izabela Lojna.

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Samo minutu poslije Irkinje su umalo izjednačile, kad je vratnicu pogodila Simone Magill. Gošće su bile opasne po vrata koja je uspješno branila Doris Bačić, ali mnogi od njihovih udaraca nisu zahtijevali intervenciju hrvatske kapetanice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 30. minuti je Ana Maria Marković uputila precizan udarac, ali je Burns obranila. Irska vratarica je i u drugom poluvremenu zaustavila pokušaje Maje Joščak i Ivane Rudelić.

Kad se činilo da će Hrvatska odnijeti jedan gol prednosti na uzvratni dvoboj, lopta je na nasretan način završila u mreži koju je čuvala Doris Bačić. U drugoj minuti dodatka Casey Howe je nakon kratko izvedenog udarca iz kuta poslala ubačaj prema bližoj vratnici. Tamo je bila Izabela Lojna i u pokušaju izbijanja lopte nespretno ju je skrenula prema vlastitom golu. Bačić se bacila i pokušala zaustaviti loptu, ali samo ju je uspjela odbiti u mrežu za konačnih 1-1.

Image
UVIJEK UZ PLAVE /

Dinamo napustio čovjek koji je više od 60 godina dao za zagrebački klub

Image
UVIJEK UZ PLAVE /

Dinamo napustio čovjek koji je više od 60 godina dao za zagrebački klub

Uzvratni dvoboj je na rasporedu u utorak u Belfastu, s početkom u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Bolja reprezentacija iz dva susreta Hrvatske i Sjeverne Irske će u završnom krugu doigravanja najvjerojatnije igrati protiv Norveške. Naime, Norvežanke su u petak, u prvom dvoboju s reprezentacijom Albanije slavile s uvjerljivih 5-0 na gostovanju u Skadru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo