Hrvatska saznala protivnika, nije moglo gore!

Ždrijeb u Krakovu odredio je da će se Hrvatska za EURO u dvije utakmice boriti s Turcima, istom onom reprezentacijom koja nam je 2008. godine nanijela jedan od najbolnijih poraza povijesti!

13.10.2011.
16:32
VOYO logo

Vatreni će prvu utakmicu 11. ili 12. studenog igrati u gostima, dok je uzvrat na rasporedu 15. studenog u Hrvatskoj!

Estonija će se za EURO boriti s Irskom, Češka će igrati s Crnom Gorom, a Portugal s BiH!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je tako dobila priliku uzvratiti Turcima za traumatični poraz koji je od nje pretrpjela 20. lipnja 2008. godine u Beču, u četvrtfinalu posljednjeg EURO-a.

Tada je Hrvatska povela golom Ivana Klasnića u 119. minuti, ali su Turci dvije minute i dvadeset sekundi kasnije izjednačili preko Semiha Sentürka te boljim izvođenjem jedanaesteraca prošli u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Turci bi bili protivnik po mjeri, ostali su nam dužni još od zadnjeg EURO-a, protiv njih bismo sigurno imali dodatan motiv", izjavio je Srna uoči ždrijeba, a sudbina je htjela da tako i bude.

Turska – Hrvatska Estonija – Irska Češka – Crna Gora Bosna i Hercegovina - Portugal

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nositelji ipak nisu unaprijed određeni kao domaćini u uzvratnim utakmicama, nego će i to odlučiti 'ples kuglica'.

Počeo je ždrijeb u Krakovu, a trenutačno je u tijeku uvodna ceremonija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U hrvatskoj delegaciji su Bilićev pomoćnik u stručnom stožeru Aljoša Asanović, te glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, koji nam se javio iz Poljske i opisao atmosferu prije ždrijebanja.

"Stigli smo u hotel u kojem će se održati ždrijeb, tu smo, a sada što Bog da. Neću vam reći koga bih ja želio da izvučemo jer mogli bi se neki ljudi tu oko mene naljutiti. Bosanci su tu, Crnogorci, vidjet ćemo... Nadajmo se da sve proći dobro", zagonetan je bio Zorko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podjećamo, Hrvatska, Portugal, Irska i Češka su nositelji u ždrijebu, a za protivnike mogu dobiti Tursku, BiH, Crnu Goru ili Estoniju.

Prve utakmice igrat će se 11. i 12., a uzvrati 15. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme je za konačnu odluku o sudbini hrvatske reprezentacije na putu do EURO-a. U 13 sati će se u Krakovu održati ždrijeb dokvalifikacija, a Hrvatska će kao nositelj igrati protiv jednog od četiri protivnika - jake BiH, neugodne Crne Gore, sretnika iz Estonije ili protiv - Turske.

"Šteta što je Grčka ipak uspjela pobijediti u Gruziji. Ali nema veze, proći ćemo i ovako. Ako budemo igrali kao protiv Latvije, ne treba se bojati nikoga', izjavio je kapetan Darijo Srna nakon prospavane noći i prokomentirao moguće protivnike:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaku od tih reprezentacija možemo proći. Osobno, zbog nenogometnih razloga ne bih volio da izvučemo BiH ili Crnu Goru. Tu bi bilo svega osim nogometa. Turci bi bili protivnik po mjeri, ostali su nam dužni još od Eura, protiv njih bismo sigurno imali dodatan motiv. Nekako mi se u ždrijebu najboljim izborom čini Estonija", rekao je Darijo i zaključio kako ionako sve ovisi o Hrvatskoj:

"Budemo li zdravi i kompletni, ne sumnjam u plasman na EURO".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Turci nisu tako nestrpljivi ponovno se suočiti s Hrvatskom, unatoč antologijskoj pobjedi na EURO-u 2008. godine. U anketi portala Habertürk, samo je sedam posto čitatelja uglednog dnevnog lista poželjelo Vatrene kao protivnika. 61 posto anketiranih kao najbolji izbor vidi Irsku, 21 posto Portugal, a 11 posto Češku.

Prve utakmice igrat će se 11. i 12., a uzvrati 15. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od te utakmice u Beču sve nam je krenulo naopako, možda sudbina baš želi da se sve opet okrene.

Kod nas nema samo braće Kovač, Bilićeva okosnica i dalje je ista. Tu su Pletikosa, Ćorluka, Šimunić, Rakitić, Modrić, Vukojević, Kranjčar (upitan zbog ozljede), vjerojatno će se u kadar za sredinu studenoga vratiti Olić i Pranjić. I s druge strane puno je naših bečkih 'prijatelja'. Sabri, Balta, Arda, Topal, Kazim, Altintop, Gökhan... Srećom, nema tog Fatiha Terima, nema ni kobnog Sentürka. Neće ga valjda izvući taj Guss Hiddink.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110121039006 arti-201110120812006 arti-201110120762006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo