Sukerova velika pobjeda i prije pocetka Svjetskog prvenstva

Hrvatska reprezentacija odigrat ce sve tri utakmice u skupini A Svjetskog prvenstva u svom prepoznatljivom dresu s crveno-bijelim kvadraticima.

6.5.2014.
11:13
VOYO logo

Nakon sto je FIFA inicijalno Hrvatskoj odredila pricuvni plavi dres za otvaranje Svjetskog prvenstva, diplomacija Hrvatskog nogometnog saveza uspjela se izboriti da u jednom od najgledanijih dogadaja 2014. godine Hrvatska nastupa u proslavljenom dresu sa sahovnicom, donosi sluzbena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

U sluzbenom dopisu glavnom tajniku Fife, Jeromeu Valckeu, predsjednik HNS-a Davor Suker iznio je niz argumenata za promjenu odluke, naglasivsi pritom sljedece:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da ste svjesni kako su nasi 'kvadratici' poznati i prepoznatljivi u cijelom svijetu te bi nam puno znacilo kada bismo u tako znacajnoj utakmici mogli igrati u svojem prvom dresu."

//www.youtube.com/embed/K_F112mJTMw

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valcke je u telefonskom razgovoru potvrdio predsjedniku Sukeru kako je molba HNS-a uvazena te je Hrvatskoj odobreno zaigrati u prvoj garnituri u Sao Paulu 12. lipnja.

Pobjeda je to i za tehnickog partnera HNS-a, tvrtku Nike, koju ce tako na otvaranju Svjetskog prvenstva predstavljati dva dresa koja su medu najprepoznatljivijima na svijetu - zuti Brazila i crveno-bijeli Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ce i u preostale dvije utakmice u skupini nastupati u "kvadraticima", s tom razlikom da ce protiv Kameruna imati plave carape, a protiv Meksika bijele. Protivnici Hrvatske, Kamerun i Meksiko, nastupit ce u svojim zelenim dresovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo