TKO BI REKAO? / Hrvatska, na papiru, ima jednu suludo veliku prednost ispred Rusije. Podatak je impresivan, ali može biti varljiv

Image

Najskuplji igrač u redovima svjetskih doprvaka je veznjak Intera Marcelo Brozović

13.11.2021.
10:28
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija vrijedna je 312 milijuna eura prema podacima portala Transfermarkt, dok ruska vrsta vrijedi 157 milijuna eura. Najskuplji igrač u redovima svjetskih doprvaka je veznjak Intera Marcelo Brozović koji je procijenjen na 40 milijuna eura.

Veznjak West Ham Uniteda Nikola Vlašić procijenjen je na 30, a napadač Hoffenheima Andrej Kramarić i veznjak Atalante Mario Pašalić na po 23 milijuna eura. Slijede stoperi RB Leipziga Joško Gvardiol (19) i Marseillea Duje Ćaleta-Car (18)…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplji Rus Golovin

U redovima ruske vrste veznjak Monaca Aleksandr Golovin vrijedi 28 milijuna eura. Vratar Krasnodara Matvej Safonov procijenjen je na 14, a veznjak Atalante Aleksej Mirančuk na 13.5 milijuna eura.

Slijede veznjak moskovskog Spartaka Roman Zobnin (13), te veznjak moskovskog Lokomotiva Dmitri Barinov (12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, valja istaknuti očito, a to je da vrijednost nogometaša katkada ne znači nužno da je neka momčad u prednosti jer, eto, ta dvostruko jeftinija momčad Rusije ipak okupira prvo mjesto kvalifikacijske ljestvice, a skuplja Hrvatska drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo