Hrvatski eksperiment doživio debakl na Poljudu!

U izborničkom debiju na klupi hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac doživio je bolno prizemljenje nakon usporedbe sa španjolskom 'tika-takom'.

15.8.2012.
22:47
VOYO logo

SPLIT - POLJUD. SUDAC: Antonio Damato (Italija). GLEDATELJA: 6.000.

HRVATSKA: Pletikosa - Srna, Ćorluka (od 45. Vida), Maloča, Pranjić (od 45. Strinić) - Badelj (od 61. Vukojević), Rakitić, Kranjčar (od 45. Perišić) - Olić, Eduardo (od 67. Modrić), Mandžukić (od 45. Vukušić).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠVICARSKA: Benaglio - Lichsteiner (od 46. Gelson) , Von Bergen, Djorou, Rodriguez (od 62. Ziegler) - Barnetta (od 46. Gavranović), Inler (od 46. Stocker), Behrami (od 46. Dzemaili), Shaqiri, Xhaka - Mehmedi

STRIJELCI: 0:1 Xhaka (11.), 1:1 Eduardo (20.), 1:2 Barnetta (37.), 1:3 Gavranović (51.), 2:3 Eduardo (64.), 2:4 Gavranović (81.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasluženo su nogometaši Ottmara Hitzfelda stigli do uvjerljive pobjede nagovijestivši da su jedna od europskih reprezentacija budućnosti. Zaslužili su, štoviše, i uvjerljiviju pobjedu.

Novi je hrvatski izbornik sa svojim stručnim stožerom previše izrotirao momčad u odnosu na onu s kojom je Slaven Bilić standardno igrao na lipanjskome Europskom prvenstvu u Poljskoj. Kolektivna igra naše momčadi nije funkcionirala i većim dijelom dvoboja Štimčeva je kompozicija djelovala kaotično, gotovo svaki put kada bi krenuli u napad nakon izgubljene lopte Hrvata, Švicarci bi koristili spomenuti nered redovito dolazeći do opasnih situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri su takve realizirali: Granit Xhaka u 12., Tranquilo Barnetta u 37. te Mario Gavranović, nesuđeni hrvatski reprezentativac koji je u trećem seniorskom nastupu za Švicarsku zabio svoje prve golove, u 51. i 81. minuti. Oba prva gola Švicarci su zabili nakon Pletikosinih odbijanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hrvatsku je oba gola, 24. i 25. u svom 51. reprezentativnom nastupu, zabio Eduardo da Silva. Majstorskim je volejem iz okreta izjednačio na 1:1 u 20. minuti nakon ubacivanja Darija Srne s desne strane, da bi u 64. smanjio na 3:2 zabivši glavom nakon lijepog prodora i ubacivanja Ivana Perišića s lijeve strane.

Osim poraza (4:1) u kvalifikacijskom ciklusu za SP 2010. godine od Engleske u Zagrebu te poraza 3:0 od Nizozemske u prijateljskom ogledu u proljeće 2008. godine na Poljudu, bio je ovo najteži poraz hrvatske reprezentacije na domaćem tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo