'HRVATSKA JEDINO MOŽE SKIRVATI OŽILJKE': / Ugledni francuski L'Equipe objasnio zašto Vatrenima moguća pobjeda neće značiti ništa

Image
Foto: Profimedia

Pokušali su Francuzi objasniti kako Hrvatskoj eventualna pobjeda protiv Tricolora u Ligi nacija ne bi značila baš ništa

14.10.2020.
12:03
Profimedia
VOYO logo

Ugledni francuski sportski dnevnik, L'Equipe, na poseban je način najavio utakmicu Lige nacija između Hrvatske i Francuske, koja se igra u srijedu navečer na Maksimiru. Pokušali su Francuzi objasniti kako Hrvatskoj eventualna pobjeda protiv Tricolora u Ligi nacija ne bi značila baš ništa, odnosno, kako se to ne bi računalo kao osveta za poraz u finalu SP-a 2018. godine.

"Isto tako Francuska nije izbrisala poraz iz finala Svjetskog prvenstva 2006. kada je nešto kasnije pobijedila Italiju 3:1 zahvaljujući golovima Sidneya Govoua. Bio je to kratkotrajni zavoj koji skriva ožiljak, ali nikada ne može ublažiti bol. To je sve što se može napraviti kada se već prošlost ne može promijeniti. Unatoč tome, Francuska će večeras nakon dugo vremena igrati pred ljudima (više od 7 tisuća), a svi oni kao i igrači vjeruju da mogu promijeniti prošlost. Hrvatska igra dobro, no Francuska uvijek pobjeđuje (uvijek 4:2) pod pretpostavkom da su zaboravili što se dogodilo prošli put. Zato je ovo novi test osobnosti za Francusku, test sustava igre, test za muškarce", piše tako L'Equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Dejan Lovren receive a yellow card during the UEFA Nations League Group C football match between France and Croatia on September 8, 2020 at the Stade de France in Saint-Denis, near Paris. //BONY_1306.2423/2009091439/Credit:CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/2009091444,Image: 557057423, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Hrvatska nikada u svojoj 30-godišnjoj povijesti nije slavila protiv Francuske, ukupno su odigrati pet utakmica, a Tricolori su tri puta slavili i dva puta je bio remi. Posljednji poraz Hrvatska je od Francuske doživjela prije malo više od mjesec dana kada je ponovljen rezultat iz finala SP-a, dakle završilo je 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo