EUROPSKO PRVENSTVO / Hrvatska ispunila prvi cilj, ali tek mora onaj najbitniji - prolazak prve runde eliminacijske faze

Spoj mladosti i iskustva bila je dobitna kombinacija za odlazak na jedanaesto veliko natjecanje Vatrenih

17.11.2019.
20:27
VOYO logo

Svoj cilj napokon su uspjeli ostvariti hrvatski nogometaši i plasirali se na Europsko prvenstvo iduće godine. Hrvatska je pobijedila Slovačku 3:1,  ali bilo je neizvjesno sve do 55. minute. A tada je - veliki preokret!

Veliki preokret za plasman na Europsko prvenstvo. Hrvatska je u svega četiri minute okrenula rezultat. Spoj mladosti i iskustva bila je dobitna kombinacija za odlazak na jedanaesto veliko natjecanje Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije Hrvatska paničarila iako su Slovaci vodili od 32. minute. Boženik je šokirao navijače, ali ne i igrače koji su unatoč rezultatskom minusu bili smireni i nastavili tražiti pobjedu. Promašili su puno toga u prvom poluvremenu, ali je zato sve došlo na naplatu u drugom. Preokret je započeo NikolaVlašić. Sjajno je prošao slovačku obranu i jednako tako završio akciju. Njegov treći pogodak za reprezentaciju.

Nije prošlo ni pet minuta Hrvatska je već vodila. Luka Modrić pucao je iz kornera, a najviši u skoku bio je Bruno Petković. Za konačno potvrdu plasmana na EURO pobrinuo se Ivan Perišić, ali najveći dio posla napravio je BornaBarišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispit je položio i stoperski par o kojem se najviše pričalo posljednjih dana. DinoPerić i Duje Ćaleta Car opravdali su povjerenje izbornika. Očekivanja je ispunila i kišna Rujevica. No, izbornik kaže da žali što Hrvatsku nije moglo bodriti više od osam tisuća ljudi.

Hrvatska sada čeka ždrijeb koji će se održati u Bukureštu 30. studenog, a prije toga u utorak 19. studenoga na Aldo Drosini u Puli čeka je prijateljska utakmica protiv Gruzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo