Hrvatska fešta u Milanu: 'Toliko smo se napili, više ne ide!'

Hodajući ulicama Milana itekako imate dojam da se na San Siru u nedjelju igra velika utakmica, ali samo zbog zbog Hrvata koji su preplavili svjetsku modnu metropolu.

16.11.2014.
14:28
VOYO logo

Na današnji dan, prije točno 20 godina, Hrvatska je u Palermu ostvarila povijesnu pobjedu nad Italijom rezultatom 2:1. Sad je na redu ponovno jedan povijesni sraz za Vatrene. Hrvatska protiv Italije traži važnu pobjedu u kvalifikacijama za odlazak na EURO 2016 godine u Francuskoj. Navijači priželjkuju isto! Izabranici Nike Kovača će, na putu prema ostvarenju svojih želja, imati veliku navijačku podršku više od 6000 navijača koji su jedinstveni u prognozi - Hrvatska će pobijediti.

"I to rezultatom 2:1, kao nekad u Palermu", rekao nam je jedan od pristiglih Hrvata, Zagrepčanin Tomislav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se utakmica bliži, to je sve više hrvatskih navijača na ulicama Milana. Zastave, šalovi, pjesma, ori se na hrvatski način. Na poznatoj Piazzi Duomo sakupilo se već više od tisuću hrvatskih navijača, gorjele su i baklje...

"Jednstavno, svi smo uz Vatrene. Pobjeda ne dolazi u pitanje, ali dolaze naši kapaciteti za alkohol. Jučer smo se toliko napiili da danas baš i ne ide nas cuga, a treba i dočekati utakmicu", dodao je još jedan Tomislav, također Zagrepčanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se domaćina tiče, oni baš nisu nešto nabrijani na utakmicu, niti optimistični. Očito su ozljede talijanskih igrača učinile svoje, nema više ni toliko zvijezda. Talijanski nogomet je u padu, navijački entuzijazam i optimizam isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško može Italija dobiti, u najboljem slučaju bit će neodlučeno. Iskreno, ja baš i prepoznajem sve igrače naše reprezentacije. Igraju nam Zaza i Pelle u napadu", jasan je Ivan iz Milana.

Ivan? Pa nije ni čudo, vi ste skriveni Hrvat, nasmijali smo domaćina, koji je dodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ha, ha, ali ne. Čitav život živim u Milanu, pravi Talijan."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo