Nevjerojatno što se sprema! Utakmica stoljeća u Hrvatskoj!

Cijeli svijet poludio je za Leom Messijem, pa ni Hrvati u toj priči nisu iznimka. U anketi portala Sportski.

11.12.2012.
13:56
VOYO logo

Nismo ni očekivali drugačiji odgovor, ali otkad je Leo Messi srušio rekord Gerda Müllera od 85 golova u jednoj sezoni i ušao u povijest kao nogometaš koji i službeno radi čuda na travnjaku, interes za utakmicom Hrvatska – Argentina na Maksimiru ili Poljudu sljedećeg ljeta još je više porastao.

Podsjetimo, projekt su pokrenuli američki konzultanti Tom NovakJimi Pierre-Antoine i , vlasnici konzultantske tvrtke X Sports Worldwide, jedne od nekolicine koje imaju ekskluzivno pravo dogovarati prijateljske utakmice reprezentacija Argentine i Čilea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvuči, zapravo, laskavo jer Hrvatska je kao deseta svjetska reprezentacija prva u redu za veliki ljetni spektakl, koji bi se dogodio upravo u vrijeme primanja Lijepe naše u Europsku uniju. Ovu nogometnu bajku dvotrećinskom su većinom podržali i čitatelji portala Sportski.net, s blagonaklonošću ju je prokomentirao i predsjednik RH Ivo Josipović, 'blagoslovilo' ju je nadležno ministarstvo, a posebno su oduševljeni naši nogometaši i treneri, koji će možda imati povijesnu priliku uživo pratiti okršaj Messija protiv Pletikose i društva.

"Svaka prijateljska utakmica protiv jakog suparnika veoma je vrijedna, a kamoli ne utakmica s Argentinom. U ovome trenutku za Argentinu nastupa najveća nogometna zvijezda današnjice Lionel Messi i siguran sam da bi taj događaj potaknuo zanimanje za nogomet u Hrvatskoj. Messi je magnet u cijelom svijetu, vidjeti takvog majstora vrhunski je događaj", rekao nam je Robert Jarni, slavni Vatreni, koji je najveće dane svoje karijere proveo upravo u Španjolskoj, u Real Betisu i još slavnijem imenjaku iz Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan hrvatski 'Španjolac' zaluđen je Messijem, toliko da je smislio jedan od najboljih opisa Argentinčeve igre uopće. Za Gorana Vlaovića, koji je četiri godine proveo u Valenciji, nema sumnje – Messi je bolji od Pelea i Maradone, a utakmicu Hrvatska – Argentina ne bi propustio ni za što na svijetu.

"Što se mene tiče, on je najbolji igrač svih vremena, toliko je superioran da bi ga trebalo izuzeti iz kategorije 'igrač'. Jer ako je on igrač, što su onda ovi ostali? Ma ja sam davno rekao na što mene Messi podsjeća. Gledajući svoje klince kako igraju Playstation, došla mi je ta asocijacija da je Messi kao da je izašao iz Playstationa. A to je prije pola godine ponovio i Iniesta, sasvim nevezano za mene. Bilo bi sjajno da Messi dođe u Hrvatsku i naravno da ću ići jer ga još nisam imao priliku uživo gledati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju očaranost Messijem slikovito je opisao slavni hrvatski trener Stanko Poklepović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Messi je najbolji nogometaš svih vremena po ljepoti izvedbe i postignutog gola. Apsolutno da bih išao na tu utakmicu, ma došao bih iz Splita u Maksimir samo da to vidim. Iako mislim da bi bilo bolje kad bi se igralo na Poljudu, ne zato što Zagreb nije dobar, nego zbog jedne povijesti i činjenice da je Split jedan lokalitet koji je jako privržen nogometnim igrama", zaključio je barba Špaco.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo