HRVAT U MOURINHOVOM GRADU: / "Ovdje se želim nametnuti Kovaču"

Image
Foto: AFP
16.8.2015.
14:25
AFP
VOYO logo

"Jako sam zadovoljan što sam došao u Vitoriju. Momčadski sam igrač i došao sam pomoći suigračima i ekipi. Nadam se da će ovo biti dobra sezona za nas", rekao je Gorupec nakon prvog treninga u Setubalu, primorskom gradu sa 122.000 stanovnika, kroz koji se proteže dugačka Avenija Jose Mourinho.

"Lagana odluka"

Trener Chelseaja rođen je prije 52 godine u maloj ulici Mariano Coelho udaljenoj pet minuta hoda od glavnog trga, u kvartu išaranih zidova i zgrada koje su nekada davno bile radnički domovi. Njegov otac bio je poznati vratar Vitorije Setubal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada se pojavila mogućnost dolaska u Vitoriju, razgovarao sam s portugalskim suigračem Nunom Pintom koji mi je rekao dobre stvari o klubu i gradu. Ovo je za mene bila lagana odluka", izjavio je Gorupec.

"San - hrvatska reprezentacija"

Vitorija je lani završila na 14.mjestu u prvenstvu, a Gorupec, član hrvatske reprezentacije do 21 godine, nada se da će se u Portugalu nametnuti izborniku Niki Kovaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još kao djetetu bio mi je san igrati za Hrvatsku. Svjestan sam da bi me dobra sezona u Vitoriji približila tom cilju. Naporno ću raditi da bih to ostvario", naglasio je.

Toni Gorupec počeo je karijeru u zagrebačkom Dinamu koji ga je posudio Sesvetama. Prošle sezone igrao je za Lokomotivu, a od siječnja ove godine za rumunjsku Astru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo