HRVAT KOJI JE U BARCI OSTAVIO TRAGA DAO SAVJET BIVŠEM KLUBU: / 'To u ovom trenutku jednostavno moraju napraviti'

Image
Foto: Profimedia

Setién je angažiran u siječnju kada je zamijenio Ernesta Valverdea, ali nije ispunio očekivanja

18.8.2020.
19:52
Profimedia
VOYO logo

Quique Setién više nije trener Barcelone. Odluka koja se čekala otkako je Bayern ponizio Barcelonu u Ligi prvaka, sada je i službena. No Uprava Barcelone tu neće stati. Dok se intenzivno traži Setiénov nasljednik, najavljuje se i veliko restrukturiranje prve momčadi.

Treneru kojemu se klupa opasno tresla mjesecima, presudila je nestvarna 8:2 blamaža Barcelone protiv Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi favorit za preuzimanje momčadi sada je Ronald Koeman. Ovaj 57-godišnji Nizozemac legenda je kluba u kojem je proveo šest godina. Strijelac je i pogotka za prvi trofej Katalonaca u Ligi prvaka 1992. Danas je izbornik Nizozemske i već je snimljen u Barceloni. A u njegovom ugovoru s nizozemskim savezom navodno postoji i klauzula po kojoj može napustiti izborničku funkciju ako mu stigne ponuda baš iz Barcelone. Je li on pravi izbor za RTL je prokomentirao bivši skaut Barcelone Goran Vučević.

“Koeman je veliko ime u Barceloni, bio je i velik igrač, iznimno dobro poznaje cijeli način igre Barcelone. Siguran sam da će on u jako kratko vrijeme napraviti dobar posao i nema razloga da tako i ne bude”, rekao je Vučević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

22.04.2105., Split - Uzvratna utakmica polufinala Kupa Hrvatske u nogometu izmedju RNK Split i HNK Hajduk u Parku mladezi. Trener Goran Vucevic. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Barcelona je ove sezone razočarala na svim frontama i prvi put od 2008. sezonu završila bez ijednog osvojenog trofeja. Možda su razlog sve češće trzavice na relaciji svlačionica-uprava te Messijevo nećkanje oko novog ugovora. Kao i njegov navodni ultimatum koji kaže: Ili odlazim ja ili predsjednik kluba.

"Činjenica je da svlačionica nije funkcionirala najbolje, ali ja duboko vjerujem da će Messi ostati u Barceloni i da neće otići nigdje. Sada je jednostavno, nakon svega ovoga što se dogodilo, svima jasno da momčad ima u prosjeku godina jednu stariju momčad i da je jako potrebno u ovom trenutku napraviti taj jedan redizajn koji će se sigurno dogoditi", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Barceloninu izlogu na prodaji je čak 11 igrača koji prema Transfermarktu vrijede 345 milijuna eura. Među njima i dokapetan Hrvatske Ivan Rakitić, kojeg se sve više povezuje sa Sevillom, a zainteresirao se i Manchester United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo