HRVAT KOJI JE IGRAO ZA BARCU ZATEČEN MESSIJEVOM ODLUKOM: / 'Očito je procijenio da mu ne odgovara ono što je klub napravio'

Image
Foto: AFP

Argentinac je poručio da ne namjerava ostati na Camp Nou

26.8.2020.
19:32
AFP
VOYO logo

Svijet bruji o Lionelu Messiju koji je od Barcelone zatražio raskid ugovora nakon 20 godina, i to putem faksa. Želi aktivaciju klauzule prema kojoj može otići kao slobodan igrač, što bi okončalo dugotrajnu ljubav s klubom u kojem je postigao najveće uspjehe u karijeri.

"Ovdje ću provesti cijeli svoj život. Ovo je moj dom. Oduvijek sam ovdje htio ostvariti svoju karijeru. Moj cilj je završiti karijeru u Barceloni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne tako davno, točnije prije tri godine, ovako je Messi govorio o svome voljenom klubu. Sve do sinoć kad je poslan najpoznatiji faks na svijetu, onaj u kojemu Argentinac traži raskid ugovora.

"Cijenim sve mogućnosti za moje napredovanje i profesionalnu pripremu koju mi je klub pružao dok sam bio u njemu. Naučio sam kako da koristim svoj tehnički i ljudski profil u potpunosti, ali moji neki osobni razlozi su donijeli ovu tešku odluku za koju se nadam da će uprava primiti na najbolji način."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova vijest eksplodirala je u medijima diljem svijeta, a očajni navijači počeli su tugovati i protestirati ispred Camp Noua, bijesni na upravu kluba.

Reakcije navijača

"Ova uprava trebala je otići davnih dana. Loši rezultati, loše upravljanje klubom. Nema ničeg pozitivnog, samo uništavaju klub. Naravno da Messi želi otići."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je to normalno. Očito smatra da je postao uteg za momčad i ne osjeća podršku. Ne vjeruje u projekt momčadi ili ne vjeruje novom treneru."

Image
Image

22.04.2105., Split - Uzvratna utakmica polufinala Kupa Hrvatske u nogometu izmedju RNK Split i HNK Hajduk u Parku mladezi. Trener Goran Vucevic. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Messi se zasitio Barcelone i uprave s kojom se već dulje vrijeme ne slaže, a neuspješna sezona, potpuni remont tima i cijelog stručnog stožera samo ga je dodatno pogurao u odluci da napusti Camp Nou. No njegov zahtjev za odlaskom iznenadio je bivšeg skauta Barcelone Gorana Vučevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Koeman kriv?

"On je jasno i otvoreno kazao da dokle god vidi projekt kluba koji će mu omogućiti da se može boriti za titule i osvajanje Champions liga, on će tu biti sretan i sigurno će ostati. Očito je procijenio da nema tog projekta i da mu ne odgovara ono što je klub napravio", rekao je Vučević za RTL.

Je li tu kriv i novi trener RonaldKoeman koji ga se navodno riješio putem telefona? Vučević smatra da nije sve istina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koemana poznajem, riječ je o iznimno pozitivnoj osobi. Nije njegov stil ići u krajnost što se tiče komunikacije prema igračima. Situacija je takva da je potreban redizajn u Barceloni, a on je taj koji ima poprilično velike ovlasti, sigurno mu je predsjednik dao da to odradi."

I tako Barcelonu napušta čovjek koji je na Camp Nouu proveo 20 godina, te je odigrao 731 utakmicu i zabio 634 gola uz 285 asistencija i osvojio četiri Lige prvaka, 10 španjolskih prvenstava, šest Kupova i šest Zlatnih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjek koji je pozlatio sve čega se dotaknuo sada traži novi klub. Najviše se spominju Manchester City, PSG i Inter, no pitanje je tko će platiti odštetu od 700 milijuna eura.

U međuvremenu, dok se sve ovo događa, Barcelona je danas predstavila novog mladog igrača, kao da se ništa ne događa, a omraženi predsjednik pobjegao je od pitanja. Mandat mu istječe iduće godine, mogao bi to biti razlog da se Messi ipak strpi s odlukom o odlasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo