HOĆE LI NAS NA KRAJU MODRIĆ VODITI NA EURU ILI...? / Čelnik HNS-a odgovorio na goruće pitanje o Vatrenima

Image
Foto: PIXSELL

'U Hrvatskoj uvijek idemo utakmicu po utakmicu, korak po korak i pružamo sto posto u svakom susretu i s velikom ozbiljnošću'

27.4.2020.
14:11
PIXSELL
VOYO logo

Čelni čovjek Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, komentirao je stanje u hrvatskoj reprezentaciji, pomaknutom Europskom prvenstvu, prekidu sezona, koronakrizi u hrvatskom nogometu kao i statusu kapetana Luke Modrića, odnosno nagađanjima da bi se mogao povući.

"Nadamo se da će se sezona završiti. No, sigurno je za kladiti se da će scenarij biti različiti od zemlje do zemlje. Međutim, UEFA je prošlog tjedna dala razne smjernice s ciljem da se prvenstva i natjecanja dovrše do kraja. Ako se, iz različitih razloga, ispostavi da je to nemoguće u pojedinim zemljama i ligama, Savezi će odlučiti o sudionicima za buduća kontinentalna natjecanja", rekao je Šuker za Goal.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže Šuker i da je UEFA donijela ispravnu odluku. "Danas se, prije svega, moramo brinuti za sebe. S ovom krizom Covid-19 shvaćamo koliko je nogomet važan ljudima diljem svijeta. I ne samo nogomet, već i svi ostali sportovi. Mislim da je UEFA u tom pogledu donijela neke izvrsne odluke", smatra Šuker.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

22.12.2017., Zagreb - Konferencija za medije nakon Izborna skupstine HNS-a u hotelu Sheraton. Predsjednik HNS-a Davor Suker. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Kriza u nogometu

Kako je koronariza utjecala na hrvatski nogomet?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na prvom mjestu su zdravstveni problemi, pa onda nogomet. Zbog toga smo i zaustavili nogomet, ali sada razmišljamo kako nastaviti. Primjerice, u Hrvatskoj ćemo raditi testiranja igrača prije utakmica. Svakog tjedna radit ćemo testove kako bismo znali kakva je situacija, a time i mogući rizik. Nastavak natjecanja važan je za klubove, lige i nacionalne Saveze, kao i za televizije i tv prva koja imaju veliku ulogu. Učinit ćemo sve da se izborimo s virusom uz pomoć vlade, koja je, po mom mišljenju, donijela dobre odluke i možda se vratimo nogometu vrlo brzo", pojasnio je Šuker.

Image
Foto: Grigory Sysoev / Sputnik / Profimedia
Image
Foto: Grigory Sysoev / Sputnik / Profimedia

6090663 30.11.2019 Croatia's head coach Zlatko Dalic, right, and head of the Croatian soccer association Davor Suker attend the EURO 2020 finals draw, in Bucharest, Romania., Image: 485661803, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

Odgođeni Euro

Euro je premiješten s 2020. na 2021. godinu, a Šuker misli da je to dobra odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pomicanje Eura je dobra odluka. Svi želimo Europsko prvenstvo u najboljim mogućim uvjetima. To nam omogućava da imamo još godinu dana za pripremu i oporavak ozlijeđenih igrača, što vrijedi za sve sudionike turnira", kaže Šuker.

Predsjednik Saveza misli kako će Hrvatska proći dobro na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hrvatskoj uvijek idemo utakmicu po utakmicu, korak po korak i pružamo sto posto u svakom susretu i s velikom ozbiljnošću. Tako smo igrali 1998., kao i 2018. godine. To je ono zbog čega su Zlatko Dalić, Luka Modrić, Ivan Rakitić i ostali zavrijedili poštovanje cijelog svijeta. I upravo je taj mentalitet naše reprezentacije uvijek prisutan, tako da ćemo s istim mentalitetom igrati i na Euru 2021", rekao je Šuker.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

01.07.2018, Nizny Nowogrod, pilka nozna, mistrzostwa swiata, Chorwacja - Dania, N/z Luka Modric (CRO), fot. Tomasz Jastrzebowski / Foto Olimpik

-----

01.07.2018, Nizhny Novgorod, football, FIFA World Cup 2018, Croatia - Denmark, In the picture: Luka Modric (CRO) fot. Tomasz Jastrzebowski / Foto Olimpik, Image: 376612295, License: Rights-managed, Restrictions: *** Poland OUT ***, Model Release: no, Credit line: Foto Olimpik / ddp USA / Profimedia

Ostaje li Modrić?

Jedno od gorućih pitanja vezanih za reprezentaciju jest ono hoće li se Luka Modrić, koji će tada već biti u 36. godini života, povući do Eura ili će ipak predvoditi još jednom svoju generaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da će Luka biti u najboljoj formi. Naš je kapetan i uvijek igra nogomet na visokoj razini. Pokazao je to u našim posljednjim utakmicama i u Realu. Zato sam siguran da će sljedećeg ljeta biti naš vođa, kao što je to bio u Rusiji", zaključio je Šuker.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo