Nakon što je prije nekoliko dana Antonio Conte raskinuo je ugovor s novim talijanskim nogometnim prvakom Interom iz Milana ubrzo je postalo jasno da će na njegovo mjesto doći bivši igrač i trener Lazija Simone Inzaghi. U Interu su uvjereni da je on pravi izbor zbog svega što je postigao s 'Nebesko-plavima'. Dva puta je osvojio talijanski Superkup, pobijedio je Atlantu u finalu Kupa te je nakon dvadeset godina Lazio odveo u Ligu prvaka.

A čini se da Inzaghi ne gubi vrijeme. Kako javlja Gazzetta, odlučan je u tome da zadrži hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića. Gazzetta navodi kako je tijekom razgovora s klupskim direktorima, Beppeom Marottom i Pierom Ausilijom, sipao hvalospjeve na račun Hrvata.

Navodno mu je plan graditi momčad oko Brozovića u sustavu 3-5-2, baš kao što je Conte napravio u svojoj drugoj sezoni na klupi Nerazzurra.

Želi ga PSG

Ono što predstavlja problem je taj što Vatrenom istječe ugovor u ljeto 2022. te ne postoji garancija da će ostati iduće sezone. Iako ga u klubu smatraju ključnim igračem, vlasnici mu navodno, neće udovoljiti zahtjevima za potpis novog ugovora ako oni budu pretjerani.

Talijani ističu kako 28-godišnjak želi povišicu jer trenutačno zarađuje 3,5 milijuna eura. A pitanje je hoće li mu vlasnici izaći u susret pogotovo jer bi na njemu mogli zaraditi. Spominjao se PSG, a pošalju li Francuzi privlačnu ponudu Inter će ih teško odbiti s obzirom na tešku financijsku situaciju u klubu.

Međutim, ako se pita Inzaghija, Brozović bi ostao u Interu i to je jasno poručio vodstvu kluba.