HNS ŽESTOKO KAZNIO NOGOMETNOG SUCA IZ SPLITA: / Stigle su posljedice zbog sramotne poruke Armadi

Nogometni sudac i splitski gradski vijećnik Martin Pauk kažnjen je zbog kontroverznog statusa o riječkoj Armadi

13.2.2019.
9:32
Pixsell/Facebook

"Ponoćka je prošla, deco iz Armade, vratite se kući, sarme vam se hlade. Hristos se rodi". Riječi su to Facebook objave splitskog gradskog vijećnika i suca HNS-a Martina Pauka zbog kojeg je kažnjen.

Disciplinska komisija HNS-a kaznila je Pauka u iznosu od 15 tisuća kuna zbog objave za koju smatraju da se krši s odredbama Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika. Pauk je objavio status početkom sječnja, tijekom međusobnih sukoba Torcide i Armade, a osim provokativne poruke fotošopirao je i Armadin transparent i na njega nadodao ustaško "U".

"Pauk je početkom siječnja na svojem Facebook profilu objavio tekst neprimjerenog sadržaja na račun navijačke skupine Armada, čime je prekršio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i članak 84. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega mu je Disciplinska komisija HNS-a izrekla novčanu kaznu u visini od 15.000 kuna.

Disciplinska komisija uzela je u obzir činjenicu da je prekršaj napravljen s namjerom, da okrivljeni nije priznao počinjenje istog te se nije pokajao, kao i da je ranije kažnjavan za nepoštivanje Kodeksa. Osim toga, Komisija je uzela u obzir da je ponašanje okrivljenog bilo popraćeno u većini relevantnih medija što je uzrokovalo negativnu percepciju u javnosti HNS-a i nogometa uopće.

Također, Pauku je određena suspenzija zbog neplaćanja prethodne disciplinske kazne", stoji u HNS-ovom priopćenju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali