HNS U ŠOKU: / "Ovo je bio atentat na hrvatski nogomet, čin na razini terorizma"

Image
Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL
13.6.2015.
13:29
Ivo Čagalj / PIXSELL
VOYO logo

Podsjećamo, tijekom kvalifikacijske utakmice za Euro između Hrvatske i Italije (1:1) na travnjaku poljudskog stadiona osvanuo je kukasti križ. Zasad se pretpostavlja da su ga nepoznati počinitelji kreirali polijevanjem neke kemikalije, a policija je uzela uzorke trave i pokrenula istragu.

Stiže CSI Miami

"Žao mi je što spetkakl nije prošao kako je trebao. Krivo mi je zbog igrača i trenera. Od svih relevantnih institucija tražim da naprave svoj posao i da pomognu nogometu. Ogorčen sam, bit će strašno vidjeti vidjeti lica disciplinaca u Nyonu i Ženevi. Nadam se da huligani neće pobijediti. Država mora zaštititi hrvatski nogomet, državu i grad Split", naglasio je u uvodu Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li angažirati kakve službe za istragu ovog slučaja, Šuker je cinično odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, CSI Miami."

"Dosta je reketarenja"

Riječ je potom uzeo izvršni direktor Damir Vrbanović koji je istaknuo da su svi u HNS-u aktivni od ranog jutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je razumno objasniti što se dogodilo. To je pojava koja izaziva sablazan. Osramoćeni smo, Hrvatska je dobila šamarčinu. Utakmica je trebala proći bez incidenta, a doživjeli smo šokantnu uvredu. Nadam se da će kamere i očevici pomoći da dođemo do počinitelja, ali ostat će sramota prema Talijanima. Nedavno smo bili u UEFA-i, a sada ćemo se ponovno sramotiti. Zabrinjava činjenica što je ovo bio huliganizam koji je klasičan atentat na hrvatski nogomet. Mora se stati na kraj reketarenju", rekao je Vrbanović.

Iako ga nije izravno imenovao, Vrbanović se dotaknuo i ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića i njegovog ironičnog komentara na Facebooku da je teren prije utakmice vjerojatno pregledavala "neka bivša missica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužno je da neki visoki dužnosnici sve doživljavaju na razini zafrkancije, a s druge strane predsjednica je dala do znanja da je to ozbiljnija priča. Nije to priča u kojoj su se sastala dva mulca pa odlučili preskočiti preko ograde. Ako mislite da će ovakve akcije navijača pomoći u borbi za 'pošteni nogomet', onda smo svi slijepi. Ovo je huliganizam na razini terorizma."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako će pomoći, svi odlazimo"

U sličnom je tonu pričao i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

"To je jasan čin napada na nogomet, imat će posljedice u medijima diljem Europe i bit ćemo strogo kažnjeni. U suradnji s Hajdukom tražimo krivca. Sve je bilo pomno isplanirano. Jedna od tvrtki partnera obavijestila nas je o svastici neposredno prije početka utakmice. Pokušali smo sanirati štetu na poluvremenu. Ovo je mali atentat na travnjak koji održava tvrtka koja ima ugovor s Hajdukom. To je isključivo njihova odgovornost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici HNS-a najavili su za ponedjeljak i sjednicu Izvršnog odbora na kojoj će se, među ostalim, odlučivati i hoće li se utakmica protiv Bugarske igrati u Splitu kako je planirano. A na pitanje bi li se problemi hrvatskog nogometa riješili kada bi vodstvo HNS-a kolektivno podnijelo ostavku, Vrbanović je bio kratak:

"Ako će to pomoći, mi ćemo svi ujutro otići!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo