HNS DONIO ODLUKU, STIGAO I ODGOVOR HAJDUKU: / 'Pa tko bi normalan potpisao takav ugovor?'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Aktualni ugovor o tv-pravima za Prvu HNL vrijedi do 2022. godine

8.6.2020.
18:27
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održana je sjednica Izvršnog odbora HNS-a na kojoj je, između ostaloga, donesena odluka o prodaji televizijskih i povezanih prava kojima je vlasnik HNS, objavljeno je u ponedjeljak na internetskom portalu HNS-a.

Image
'ŽELE PRODATI PRAVA NOVOJ TVRTKI BEZ IKAKVIH JAMSTAVA': /

Iz Hajduka objasnili zašto nisu podržali HNS-ov prijedlog

Image
'ŽELE PRODATI PRAVA NOVOJ TVRTKI BEZ IKAKVIH JAMSTAVA': /

Iz Hajduka objasnili zašto nisu podržali HNS-ov prijedlog

Sastanku Izvršnog odbora prethodio je sastanak rukovodstva Saveza s predstavnicima klubova Prve lige, na kojem su klubovima predstavljeni tijek i rezultati pregovora s tvrtkama koje su iskazale interes za kupnju TV prava, a rukovodstvo Saveza je predložilo najbolju opciju. Predstavnici osam prvoligaša iskazali su zadovoljstvo predstavljenom ponudom te su bili suglasni s prijedlogom kojeg smatraju dobrim za daljnji razvoj hrvatskog nogometa, pri čemu predstavnik Intera nije bio prisutan, dok se Hajduk izuzeo iz odlučivanja o ovoj temi, priopćio je HNS te su poručili kako ne podržavaju HNS-vo prijelog jer, među, ostalim, žele prodati prava bez ikakvih jamstava. Sada im je dogovorio drugi čovjek HNS-a MarijanKustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo svakako poštovati sve propise i procedure i jasno je da će pri potpisu ugovora tvrtka koja kupuje TV prava morati priložiti i bankovna jamstva, tu nema baš ništa sporno. Pa tko bi normalan potpisao takav ugovor bez bankovnog jamstva", rekao je Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati pregovora, kao i stav klubova, predstavljeni su potom i Izvršnom odboru HNS-a, koji se jednoglasno odlučio za predloženu najbolju opciju te će se pristupiti dogovaranju detalja i potpisivanju ugovora s odabranom tvrtkom, ističe HNS.

Međunarodni poziv

U priopćenju se podsjeća da je Hrvatski nogometni savez objavio 20. travnja međunarodni poziv za dostavu ponuda za pregovore o prodaji televizijskih i povezanih prava kojima je vlasnik HNS. Nakon što je 11. svibnja istekao rok za dostavu prijedloga, Savez je klubove Prve lige načelno upoznao s pristiglim ponudama te je pristupio fazi pregovora s ponuditeljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju hrvatskih medija, najbolju ponudu za otkup tv-prava za Prvu HNL dala je švedska tvrtka "Magine Pro" i ona je navodno vrijedna više od deset milijuna eura godišnje, odnosno oko 103 milijuna eura za razdoblje od deset godina. Aktualni ugovor o tv-pravima za Prvu HNL vrijedi do 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo