'NEMA OPRAVDANJA' / HNS osudio napad na Krovinovića: 'Krivci se moraju pronaći, ujedinimo se u osudi nasilja'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HNS: Oštro osuđujemo napad na Krovinovića, ujedinimo se svi protiv nasilja

26.5.2024.
17:35
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez (HNS) oštro je osudio napad na nogometaša Hajduka Filipa Krovinovića, koji se dogodio sinoć u Zagrebu.

Image
PRATILI GA /

Filip Krovinović napadnut u Zagrebu nakon utakmice Hajduka u Kranjčevićevoj

Image
PRATILI GA /

Filip Krovinović napadnut u Zagrebu nakon utakmice Hajduka u Kranjčevićevoj

"HNS izražava zabrinutost i žaljenje zbog fizičkog napada na nogometaša Hajduka, Filipa Krovinovića, koji se dogodio sinoć u Zagrebu. HNS je primio na znanje kako je sinoć u Zagrebu fizički napadnut nogometaš Hajduka i bivši mladi hrvatski reprezentativac Filip Krovinović. Smatramo da za ovakav čin ne postoji niti može postojati bilo kakvo opravdanje," objavio je HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNS uvijek oštro osuđuje svaki oblik nasilja, a u stalnoj komunikaciji s nadležnim institucijama ističemo važnost da se pronađu i procesuiraju pojedinci odgovorni za ovaj incident, kako ne bismo dozvolili daljnje podjele u nogometu i cijelom društvu. Pozivamo širu sportsku zajednicu da se ujedinimo u osudi nasilja i promoviramo vrijednosti fair playa, poštovanja i zajedništva koje su temelj našeg sporta," dodaje se u priopćenju krovne kuće hrvatskog nogometa.

Hajduk je priopćio kako je Krovinović napadnut u Zagrebu u subotu nakon utakmice Lokomotiva - Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš prvotimac Filip Krovinović sinoć je u Zagrebu doživio fizički napad od skupine suparničkih navijača. Odmah moramo istaknuti da ovaj nezapamćeni huliganski ispad nema veze s jučerašnjom utakmicom Lokomotiva - Hajduk. Fizički napad doživio nakon odlaska sa stadiona u Kranjčevićevoj, a isključivi razlog je činjenica da je Filip igrač Hajduka," tvrdi se u priopćenju Hajduka, koji najoštrije osuđuje ovaj divljački čin.

"Od nadležnih institucija očekujemo da istraže ovaj slučaj te sankcioniraju osobe čiji čin nema nikakve veze s navijanjem i sportskim rivalstvom.Također moramo istaknuti kako je Filip izrazito nekonfliktna osoba te ničim nije provocirao ovakav napad. Huligani su ga sinoć ciljano pratili te napali u grupi kada su osjetili prigodan trenutak. Samo pukom srećom i snalažljivošću Krovinović nije pretrpio teže posljedice," stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krovinović (28) je rođeni Zagrepčanin koji u Hajduku igra od 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo