IMA SE MOŽE SE / HNS objavio koliko je novaca zaradio u protekloj godini, od ovog iznosa će vas zaboljeti glava: 'Ovo je rekordna zarada'

Image
Foto: PIXSELL

Na sjednici se pričalo o svemu, a razgovor o financijama svima je bilo drago slušati

3.4.2023.
15:05
PIXSELL
VOYO logo

U zagrebačkom hotelu Westin održana je Skupština Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na kojoj je istaknuto kako je HNS u protekloj godini ostvario najbolje financijske rezultate u povijesti.

Skupština HNS-a broji 75 zastupnika, a prisutna su bila 62 zastupnika. Sve je proteklo vrlo brzo, sjednica je trajala tek nešto više od sat vremena, u idiličnom raspoloženju i bez povišenih tonova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić nije skrivao zadovoljstvo ostvarenom sportskim, ali i financijskim rezultatima u protekloj godini, najavivši i izgradnju nogometnog kampa, te dodatna ulaganja u infrastrukturu.

Image
GOTOVO JE GOTOVO /

Davor Šuker ponovno u problemima: Gubi jednu važnu funkciju i ne može se ponovno kandidirati, razlog je potpuno jasan i opravdan

Image
GOTOVO JE GOTOVO /

Davor Šuker ponovno u problemima: Gubi jednu važnu funkciju i ne može se ponovno kandidirati, razlog je potpuno jasan i opravdan

Naglasio je i kako ga raduju rezultati mlađih reprezentacija, prije svega plasmani U-17 i U-21 reprezentacija na EP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veseli nas uspjeh A reprezentacije na SP-u Dohi, produžili smo ugovor izborniku Zlatku Daliću, on je to zaslužio svojim rezultatima. Raduje i start kvalifikacija za EP 2024. sa četiri boda, a uskoro nas očekuje i završni turnir Lige nacija. Kao Savez napravili smo osam hibridnih terena, napravili smo 21, a imat ćemo i 26 terena s umjetnom travom, veseli otvaranje stadiona u Osijeku. Strateški cilj je nogometni kamp koji se proteže godinama. Zacrtali smo, idemo s time. Za 15-20 dana ćemo izaći s konkretnim stvarima. Financijski rezultati su također fenomenalni. Gledajući sportske i financijske rezultate vjerujem kako smo najbolji sportski savez u Hrvatskoj. Radi se jako dobro, savez radi jako dobro," poručio je Kustić dodavši kako će Savez sve učiniti što je u njegovoj mogućnosti kako bi se infrastruktura digla na višu razinu.

Ogromni prihodi

Voditeljica odjela financija i računovodstva Ružica Bajrić je izvjestila kako je HNS u 2022. godini ostvario najbolje financijske rezultate u svojoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Savez je imao rekordne prihode od 507.6 milijuna kuna, te rashode od 409 milijuna kuna. Ostvarena je rekordna dobit u iznosu od 98.6 milijuna kuna," istaknula je Bajrić.

Najveći prihodi ostvareni su od djelatnosti i to od sudjelovanja A reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, prihoda od marketinga, TV prava, ulaznica i opreme. Najveći rashodi odnose se na aktivnosti saveza, odnosno organizaciju utakmica svih reprezentacija, na razvoj i unapređenje nogometa, rashodi za zaposlene, amortizacija, donacije i ostali rashodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo