SUTRA DAN ODLUKE: / Šuker i društvo navodno imaju lukav plan, Janica im poručila: 'Svaka promjena u HNS-u je dobrodošla'

Image
Foto: PIXSELL

Izbori za predsjednika HNS-a navodno su raspisani po novom Statutu, ali po starom Poslovniku o radu Skupštine.

21.12.2017.
11:19
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez (HNS) mogao bi u petak održati dvije Skupštine, doznaje tportal. Na prvoj bi, redovnoj, bio prihvaćen novi Poslovnik o radu Skupštine, a na drugoj, izbornoj, trebao bi biti potvrđen novi mandat aktualnom predsjedniku Davoru Šukeru.

Image
JANIČIN UDAR NA ŠUKERA I DRUŠTVO: /

Sportska inspekcija pokrenula postupak protiv HNS-a

Image
JANIČIN UDAR NA ŠUKERA I DRUŠTVO: /

Sportska inspekcija pokrenula postupak protiv HNS-a

Sportska inspekcija Središnjeg državnog ureda za sport pokrenula je navodno postupak protiv HNS-a zbog sumnje u neusklađenost statuta HNS-a s Poslovnikom o radu Skupštine. U Statutu HNS-a, koji je Skupština nogometnog saveza donijela 5. lipnja ove godine, stoji da će se svi opći akti saveza uskladiti s odredbama statuta u roku od 90 dana od dana ovjere nadležnog ureda državne uprave. Taj rok prošao je 25. studenoga, no Poslovnik o radu Skupštine navodno nije usklađen s novim statutom premda su iz HNS-a u srijedu priopćili da su sve napravili po propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekcija može poništiti izbore?

Tportal ističe da je problem u tome što su izbori za predsjednika HNS-a raspisani po novom Statutu, ali po starom Poslovniku o radu Skupštine. Takva je neusklađenost protivna Zakonu o sportu pa bi onda i izborna Skupština trebala biti nezakonita. Nakon što je HNS konačno izmijenio sastav Skupštine sukladno novom Zakonu o sportu, trebao je uskladiti i sve opće i pravne akte s novim Statutom. Za to je trebao održati sjednicu nove Skupštine prije izbora, ali to se nije dogodilo.

Zbog svega navedenog, u HNS-u navodno postoji plan o održavanju dviju sjednica u petak. Na prvoj bi se svi akti uskladili sa Zakonom o sportu, a onda bi na drugoj Šuker trebao odnijeti još jednu rutinsku pobjedu jer nema protukandidata. Tu će u konačnici važnu ulogu imati Sportska inspekcija koja bi, u slučaju utvrđivanja eventualnih nepravilnosti, mogla poništiti izbornu Skupštinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janica: Svaka promjena je dobrodošla

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić izjavila je u četvrtak da je svaka promjena u HNS-u dobrodošla.

"Stanje u HNS-u je u nadležnosti Sportske inspekcije, a kako ja nemam uvid u kompletnu situaciju, bilo bi neprofesionalno da komentiram nalaze Sportske inspekcije. Svaka promjena je dobrodošla. Čak i ako se ne promijeni kandidat, a stvari se malo poslože, stanje se može promijeniti", kazala je Kostelić uoči sjednice Vlade RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državna tajnica rekla je novinarima da nije dobro upućena u načina na koji funkcionira HNS osim u onim stvarima koje se zakonski moraju provoditi.

"Što se tiče Skupštine, oni su tu stvari posložili, a kako oni posluju, to je puno šira slika", rekla je Kostelić i naglasila da se nije čula s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo