Slavni trener govorio je i o njegovom trudu, ali i da mu treba još iskustva da bi zaigrao više u Championshipu

Najmlađi hrvatski reprezentativac u povijesti Alen Halilović stigao je prije mjesec dana u redove engleskog drugoligaša Birminghama, no nije se još uvijek naigrao. Iako je njegov transfer bio podosta bobmastičan za taj klub, Halilović još uvijek ne dobiva značajniju minutažu.

No moglo bi se to promijeniti. Njegov trener Aitor Karanka rekao je kako se Halilović tek vraća u pravu formu te da bi uskoro mogao dobiti veću ulogu u momčadi.

"Jako je blizu punom povratku u formu. Ja jako dobro znam koliko je on bio dobar igrač, i koliko jest dobar igrač. Ali da budemo pošteni, prošao je jedan tjedan kako je on u punom trenažnom procesu, dakle tek posljednjih sedam dana trenira 100 posto sa svojim suigračima. Otkad je stigao jednostavno je bilo nemoguće trenirati zajedno s osam utakmica u četiri tjedna. Ovaj zadnji tjedan je bio dobar za njega, i sada počinje njegova prilagodba na Championship. Dobro je radio, i sad je blizu", prenosi Karankine riječi portal Birmingham Live.

'Intenzitet je strašno jak'

Slavni trener govorio je i o njegovom trudu, ali i da mu treba još iskustva da bi zaigrao više u Championshipu.

"Vidjeli smo ponešto od njegovih mogućnosti i u tih nekoliko utakmica, ali da biste stvarno igrali u Championshipu, morate imati puno više minuta u nogama. Morate biti agresivni, intenzitet je strašno jak, i on je sve bolji u tome. Nadam se da će to svima pokazati što prije", zaključio je Karanka.