Hajduku su 2009. nudili da kupi naslov prvaka!

Nogometne dužnosnike u Hrvatskoj zahvatio je virus šutnje, svi su svjesni da se svašta događalo i glavno je pitanje jesu li i oni na snimkama koje posjeduje USKOK.

13.12.2011.
12:11
VOYO logo

Svi su govorili da Hajduk može za 30 tisuća kuna kupiti prvenstvo 2009. godine, ono kad je trener bio Ante Miše. Hajduk je bio prvi na tablici, a kao ključna utakmica nametala se ona s Osijekom.

Momci iz Gradskog vrta navodno nisu šest mjeseci primili plaću, pa je tadašnjem Hajdukovom predsjedniku Mati Perošu rečeno da se ta utakmica može lako riješiti. No, Peroš je odlučno odmahnuo glavom, nije želio sudjelovati u bilo kakvim nečasnim radnjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epilog se zna, Hajduk je izgubio u Osijeku, nekoliko sati kasnije Dinamo je u Vinkovcima spektakularnim preokretom došao do pobjede 4:3. Peroš je trenutno u Španjolskoj, ali je poslao svoj komentar, odnosno izjavu na pitanje je li mu bilo nuđeno da kupi tadašnje prvenstvo.

"Mi smo odbili uopće bilo kakav sastanak, razgovor ili dogovore na tu temu, i to se znalo. Nikada nije došlo do bilo kakvog konkretnog razgovora na tu temu, ali smo, sjećate se, ukazivali na ovo i na kraju prvenstva i nakon finalne utakmice Kupa (poraz Hajduka 3:0)", poručio je Peroš ne želeći ulaziti u pojedinosti, te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno se sjećate da smo odbili čestitati Dinamu na osvojenom prvenstvu. Međutim, niti smo imali za svoje tvrdnje čvrste dokaze, niti je bilo volje za istraživanje nepravilnosti od onih koji su za takve stvari bili zaduženi. Mnogima je odgovaralo da Hajduk s onom upravom ne bude prvi, nekima u klubu i oko kluba, a i Dinamu", poručio je Peroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo