DVOSTRUKI STANDARDI / 'Ne dirajte nam dicu!', vrištali su hajdukovci kad se rugalo poniženim juniorima u finalu: Sada su pokazali svoje pravo lice

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hajduk je po prvi put u povijesti samostalne Hrvatske obranio naslov osvajača Kupa, što im je najveći uspjeh kluba još od davne 2005. godine. Taj događaj navijači Bilih burno su proslavili, ali ipak im je najveći fokus bio na vrijeđanju Funcuta, Purgera te uništavanje tribina Rujevice i njenih grafita

25.5.2023.
17:51
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nekoliko desetina baklji i dimnih kutija, četiri topovskih udara, te ispaljena signalna raketa prema navijačima Šibenika. Na tribinama požar i prema procjeni Rijeke, oko 1000 uništenih sjedalica. Tako su najvjerniji Hajdukovi navijači proslavili osvajanje Hrvatskog nogometnog kupa.

Image
'RAT' NA TRIBINAMA /

Jeste li primijetili? Torcida na Funcute ispalila signalnu raketu

Image
'RAT' NA TRIBINAMA /

Jeste li primijetili? Torcida na Funcute ispalila signalnu raketu

Osim navijačkih izgreda, u nemilim scenama i skandiranjima sudjelovao je i hrvatski reprezentativac Marko Livaja, a kasnije i dijamant, Luka Vušković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ono što najviše pogađa ljubitelje Rijeke, ali i širu nogometnu javnost je gnjusni čin Hajdukovih navijača, koji su unakazili grafit djece sa Downovim sindromom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na licima djece naljepljene su sličice s natpisima ''Torcida Split'' i prekriženim grbom HNS-a. Posebno je zanimljiva bila poruka šibenskih navijača koji su podsjetili navijače Hajduka da je upravo splitski klub ''svjetski prvak'' po broju dosuđenih jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, naljepnica koja najviše upada u oči je ona na kojoj piše ''Neprijatelj broj 1''. Pa zar stvarno, djeca sa Downovim sindrovom su bilo čiji neprijatelj?

Posebno taj čin intrigira, kada je još svima u sjećanju svjež onaj veliki poraz Hajdukovih juniora u finalu Lige prvaka, kada se svaki oblik zezancije na njihov račun dočekivao sa uvredama i prijetnjama. Recimo, Prlja iz Let 3 je najbolji primjer. 'Ne dirajte ih, to su dica!', vrištali su splitski očevi, majke, prijatelji i svi ostali navijači, ali izgleda kako standardi nisu jednaki za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani su ogorčeni ovim događanjima, njihov grad i stadion zasigurno nisu poslužili za promociju ičega lijepog i dobrog na jučerašnjem finalu.

Riječki Novi list pita se, što uopće znači famozni Torcidin transparent ''Sloboda navijačima''. Po ovome što su jučer napravili možda i bolje od rujevičkog kaveza i ne zaslužuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvaci Kupa jesu, ali mnogi ih vide i u vrhu po kriteriju dvostrukih standarda.

FNC 11, borilački spektakl godine iz Arene Zagreb gledajte UŽIVO u nedjelju, 28. svibnja, od 20 sati, ekskluzivno na PLAY Premiumu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo