Ovo će biti najveći Hajdukov problem u Europi

Latvijski Skonto je europski rekorder s čak 14 uzastopnih naslova državnog prvaka. No, u posljednjih osam godina osvojili su samo jedan, ali ove godine jure prema novoj tituli.

25.6.2012.
16:32
VOYO logo

Latvijski 'Dinamo' stoji na Hajdukovom putu do 3. pretkola Europske lige. Skonto je najtrofejniji latvijski klub, imaju čak 15 naslova državnog prvaka. Zanimljivo, prvih 14 su osvojili zaredom. Od 1992. do 2004. godine i po tome su europski rekorderi.

U posljednjih osam sezona im ne ide baš najbolje, osvojili su prvenstvo još samo jednom. No, ove godine na putu su prema novom naslovu i to je najlošija vijest za Hajduk. Prva utakmica će se igrati 19. srpnja na Poljudu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Rigi. Skonto će te oglede dočekati spreman, u punoj formi, jer je prvenstvo u jeku, dok je Hajduk tek krenuo s pripremama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je reći jesmo li zadovoljni. U svemu tome dobro je što ćemo prvo u Splitu, pred nadamo se mnogobrojnim gledateljima probati ostvariti što bolji rezultat. Njima je prvenstvo u tijeku, momčad im je nakon 16 kola u optimalnoj formi. Mi se tek trebamo pripremiti i još osnažiti momčad s još kojim igračem. Nadam se da ćemo pobijediti s dovoljnom gol razlikom koja će nam osigurati miran put u Latviju", rekao je Hajdukov trener Mišo Krstičević.

"Hajduk je drugi najbolji hrvatski klub, ali nema niti jednog hrvatskog reprezentativca", stoji, između ostalog, u tekstu o Hajduku na službenoj stranici Skonta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo