KAKAV ULOV / Hajdukov dragulj potpisao za Modre: 'Mislim da će Dinamo ponovo biti prvak Hrvatske'

Image
Foto: GNK Dinamo

Transfermarkt ga procjenjuje na 400 tisuća eura no taj bi iznos trebao višestruko narasti ako se Brkljača nastavi razvijati na način na koji očekuju u Maksimiru

1.7.2022.
11:40
GNK Dinamo
VOYO logo

Dinamo je u petak ujutro predstavio Marka Brkljaču, jednog od najtalentiranijih mladih igrača u Europi. Ovaj tinejdžer je stigao u modru svlačionicu kao slobodan igrača nakon što mu je istekao ugovor sa splitskim Hajdukom u kojem je proveo desetak godina.

Rođen je u Zadru, a nogometnu karijeru je počeo u Velebitu iz Benkovca, a veći dio svog igračkog odrastanja je proveo u Hajduku za koji je nastupao i u prošlogodišnjoj Ligi prvaka za mlade te bio jedan od najboljih pojedinaca juniorske momčadi kluba s Poljuda.
Važna referenca za Brkljaču je činjenica da je 2021. godine uvršten u tradicionalni Guardianov izbor 'Next generation' u kojem je uvršten na listu 60 najvećih talenata na svijetu u svojoj generaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Gradi se reputacija /

Regija bruji o Drmićevom transferu: 'Dinamo je aktivirao bombu'

Image
Gradi se reputacija /

Regija bruji o Drmićevom transferu: 'Dinamo je aktivirao bombu'

'Htio bih zahvaliti Hajduku na svom nogometnom znanju'

Dinamo je upravo tu činjenicu iskoristio u njegovom predstavljanju u kojem ga je prezentirao kao nasljednika Danija Olma i Joška Gvardiola koji su se našli na toj listi 2015. i 2019. godina.

"Prvi dojmovi su odlični, jako sam sretan i zadovoljan zbog dolaska u Dinamo. Sad je sve na meni, trebam se dokazati u nogometnom smislu. Želja mi je izboriti svoje mjesto, nametnuti se i pokazati što znam i zašto sam došao. Volio bih u budućnosti zaigrati u HNL-u i Europi. Dinamo ima veliku kvalitetu, mislim da će sve biti kako treba u novoj sezoni, pod time mislim da će klub biti prvak Hrvatske ponovno i da će biti uspješan u europskim natjecanjima. Veselim se svemu što je ispred mene. Siguran sam da mogu napredovati i dati Dinamu svoj doprinos. Htio bih ovom prilikom zahvaliti Hajduku na svom nogometnom znanju i iskustvu koje sam tamo stekao posljednjih godina", izjavio je Brkljača po dolasku u zagrebački klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Brkljača je bio predmet velike debate prošle zime kada je postalo jasno da se neće uspjeti dogovoriti s Hajdukom oko nastavka suradnje. Prema informacijama koje su tada izašle u javnost, igrač je imao želju ostati u Hajduku, za koji je upisao i nastupe u seniorskoj momčadi, no njegovi zastupnici i roditelji su imali zahtjeve koje Splićani nisu htjeli ispuniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Njegovi roditelji i predstavnici imali su nerealne zahtjeve'

"Želim pojasniti situaciju vezanu za Marka Brkljaču. On i njegovi predstavnici nisu prihvatili našu ponudu i Marko će na ljeto postati slobodan igrač. Prvu ponudu smo mu dali prije 10 mjeseci, međutim njegovi roditelji i predstavnici imali su nerealne zahtjeve. Smatram da smo mu kao klub pokazali poštovanje, on je ovdje deset godina, dva puta je bio na pripremama s prvom momčadi i gotovo godinu dana trenirao je s prvom momčadi", kazao je tom prilikom Minadaugas Nikoličius, sportski direktor Hajduka te je onda dodatno pojasnio situaciju.

"Uvijek mi je u razgovorima govorio da želi ostati u Hajduku, ali njegovi predstavnici pred nas su postavili nerealne zahtjeve kojima nismo mogli udovoljiti. Dali smo mu najbolju moguću ponudu, jednaku onima koje dajemo ostalim top talentima iz naše Akademije. Pokušali smo napraviti sve da zadržimo Marka i potpišemo s njim ugovor, ali kriteriji moraju biti isti za sve, a što je najvažnije mi moramo štititi klub. Marku ćemo osigurati uvjete za treniranje do kraja ugovora. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", zaključio je tom prilikom Nikoličius.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duljina ugovora koji je Marko Brkljača potpisao s Dinamom bi trebala uskoro biti poznata, a ovaj 17-godišnji ljevak se nada da će krenuti putem njegovih prethodnika. Transfermarkt ga procjenjuje na 400 tisuća eura no taj bi iznos trebao višestruko narasti ako se Brkljača nastavi razvijati na način na koji očekuju u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo