Vratio se nakon pet godina / Hajduk predstavio novog trenera: Tudor poručio što 'Bijeli' trebaju napraviti da postanu prvaci

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Zadnji trofej Hajduk je osvojio upravo s Igorom Tudorom. Osvojili su Hrvatski nogometni kup 2013. godine

23.12.2019.
14:43
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Vodstvo Hajduka predstavilo je novog trenera Igora Tudora. On sam je kazao kako ga uz ovaj klub vežu brojne emocije i uspomene još iz djetinjstva. Potpisao je ugovor na 2,5 godine.

"Postoje trenuci u životu kada slika govori 1000 riječi. Predstavljati Igora je možda prevelika riječ jer je mlad s toliko iskustva. Prošao sve razine ovog kluba, ne postoji bolji čovjek za posao koji nas čeka", rekao je Mario Stanić, savjetnik predsjednika Uprave HNK Hajduk za sportsku politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Hajduk predstavio novog trenera: Tudor poručio što 'Bijeli' trebaju napraviti da postanu prvaci

Image

Hajduk predstavio novog trenera: Tudor poručio što 'Bijeli' trebaju napraviti da postanu prvaci

Predsjednik uprave Hajduka, Marin Brbić, rekao je kako je Tudor bio posljednji trener koji je osvojio trofej s Hajdukom te da je bio dosta u Europi pa i u Seriji A.

"Nadam se da ćemo dobro surađivati u ovom periodu od 2,5 godine. Znam što znači Hajduk ovim ljudima. Za Hajduk su dobre samo titule i osvajanja. Dat ću sve od sebe zajedno sa svojim suradnicima da ga napravim boljim nego što je sad. Skromno, ponizno i u najboljoj vjeri. Hoće li to biti dovoljno to ćemo vidjeti za 2,5 godine ako Bog da", objasnio je novi trener Hajduka Igor Tudor

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najemotivniji trenutak u Hajduku izdvojio je to što je uz taj klub odrastao.

"Sigurno je bilo puno lijepih trenutaka. Hajduk je za nas koji smo odavde ponikli emocija sama za sebe. Od 9. godine ovdje sam išao na sedmicu pa tricu autobusom. To su prave emocije iz djetinjstva", objasnio je trener. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako ne može reći koliko je bolji u odnosu na 2013., ali je poručio kako će raditi. 

"Osobno ne mogu reći koliko sam bolji, sigurno da iskustvo nije malo. Jako je veliko. Sigurno da sam napreovao po psihološkim odnosima unutar svalčionice. Nogometno znanje mora se imati uvijek. Napreduje se svaki dan. Mourinho je isto nedavno došao u Tottenham i naravno da je i on morao mijenjati neke stvari", rekao je Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok Hajduk nije prvi nitko nije zadovoljan"

"Dok Hajduk nije prvak, ovdje nitko nije zadovoljan, on mora biti prvi. Znam dosta igrača, Jaira sam imao u PAOKU. Nisam baš pratio Hajduk, ali mislim da ću vrlo brzo pohvatati konce. Pripreme su 5. siječnja, problem je što će biti kratke. Jedini zadatak je napraviti Hajduka boljim", jasno je rekao Tudor. 

Jednostavno je objasnio da ako igrači i vodstvo Hajduka imaju kvalitetu, bit će i rezultata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražimo podršku. Situacija je teža, u psihološkom stanju ljudi oko kluba. Nakon što 6 ili 7 godina ne osvojiš. Nemojmo gubiti snagu na to, dajte nam podršku, znanja imamo. Sami ćemo dignut ruku i ići ćemo ako ne uspijemo", zaključio je. 

Objasnio je i kada će Hajduk postati prvak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki cilj treba biti, ali ne treba biti iskomuniciran. Nogomet je živo tijelo, sve se mijenja iz mjeseca u mjeseca. Kad Dinamova kvaliteta padne, a naša poraste, tad ćemo biti prvaci", objasnio je.

"Radit ćemo u sinkronizaciji zajedno s vodstvom kluba. Zasut ćemo rukave i napravimo dobar posao", rekao je Tudor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je i na to kako je bivši Hajdukovac Mario Pašalić napravio i postao bolji. Sada igra u talijanskoj ligi, dobio je minutažu te zabija golove.

"Očekujemo miran Božić i mirnu Novu godinu, ali isto tako i radišnu. Moramo biti mudri, ne ishitreni. U određenim trenucima treba donijeti određene odluke, a hoće li one biti dobre, to ćemo vidjeti", rekao je savjetnik Mario Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo