Hajduk potjerao čak 17 igrača!

'Do sada smo se uspjeli riješiti sedamnaest igrača.

14.7.2011.
13:55
VOYO logo

Hajduk je dugi niz godina funkcionirao kao hrvatska država. Novac je curio na sve strane, igrači su se dovodili po babi i stričevima, izmišljala su se radna mjesta, sve dok na mjesto predsjednika nije zasjeo 32-godišnji ekonomist Hrvoje Maleš.

Premda ga mnogi u prvom trenutku i nisu shvatili jako ozbiljno, Maleš se uhvatio u koštac s gorućim problemom u klubu - bezglavom potrošnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugoročno radimo projekt da postanemo kopija prosječnog europskog kluba. Svjesni smo da je prošlo vrijeme državnih sponzora, intenzivno tražimo nove. Realno je da bi novi Hajdukov sponzor mogao biti iz Rusije, s Bliskog ili Dalekog istoka. Sad ćemo pokušati nešto u Japanu, nije riječ o automobilskoj industriji. Uostalom, doveli smo i igrača iz Japana", izjavio je Hajdukov predsjednik za tjednik Max i dodao:

"Kratkoročno, na žalost, proračun ćemo puniti prodajom igrača. Cilj je srezati troškove, realan Hajdukov proračun vrti se negdje oko 40 milijuna kuna, ali ove godine nećemo ga uspjeti dovesti na tu razinu. Smanjujemo troškove, do sada smo se uspjeli riješiti sedamnaest igrača".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Hajduk je ove sezone doveo puno igrača, pogotovo stranaca koji nisu došli besplatno.

"Više smo zaradili nego što smo potrošili. Išli smo na princip prodaje udjela kod igrača. Evo vam primjer Vukovića iz Budućnosti. Od idućeg transfera Budućnost ima svoj udio, ali mi ga možemo kupiti u svakom trenutku. Konkretno, to iznosi 475 tisuća eura. Išli smo na takav način poslovanja. Mi novca nemamo i zbog toga smo išli na taj način", zaključio je Maleš u Maxu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107110053006 arti-201107110569006 arti-201107120960006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo