Hajduk je napokon oduševio Splićane!

Sezona je zasad spašena. Nogometaši Hajduka su pred 20.000 gledatelja na svom Poljudu s 2:0 pobijedili latvijski Skonto iz Rige u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige.

19.7.2012.
22:53
VOYO logo

Split. Stadion: Poljud. Sudac: Anastossios Kakos (Grč)

Strijelci: 1:0 - Vukušić (34), 2:0 - Trebotić (58)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk: Blažević, Vršajević, Jozinović, Maloča, Jonjić, Andrijašević, Radošević, Caktaš, Trebotić, Sušić, Vukušić

Skonto: Malinš, Savčenkovs, Ibragimov, Gjorgievski, Amirkhanov, Maksimenko, Fertovs, Segundo, Sinelnikovs, Blanks, Labukas Iako to nije bila blistava partija, iako protivnik nije bio toliko snažan, mlada momčad Hajduka, bez nekoliko stožernih nogometaša na čiji je pogon igrao prošlogodišnji 'bijeli brod', zadovoljila je svoje navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su zbog nemilih događaja u klubu gotovo cijele pripreme odradili bez ijedne prijateljske utakmice, ni sami hajdukovci nisu znali koliko mogu pružiti u jednoj europskoj utakmici.

Igrači Miše Krstičevića predvođeni sjajnim Antom Vukušićem ostavili su doslovno srce na terenu što je, ispostavilo se, bilo dovoljno za 'poluamatere' iz Latvije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Hajduka Vukušić imao je nekoliko dobrih prilika na samom početku utakmice, a napokon je zabio u 34. minuti kada se lijepo probio po lijevoj strani, te plasirao loptu u mrežu pored gostujućeg vratara.Konačan rezultat djelo je Dinka Trebotića poslije dobre akcije i dvostrukog proigravanja s Vukušićem u 58. minuti.

Mogao je razigrani Hajduk u još nekoliko navrata doći do pogotka i s puno uvjerljivijim rezultatom krenuti na put u Latviju, no Splićani su platili danak nepreciznosti i neiskustvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, Hajduk mora biti zadovoljan jer je u posljednjim minutama utakmice Skonto mogao doći do toliko željenog pogotka kada je vratar Blažević skinuo 'mrtvaca' gostujućem napadaču.

Prednost od 2:0 dobar je rezultat za uzvrat, a prikazana igra nada za jedan dobar budući Hajduk čiju mladost definitivno vrijedi pričekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek. Stadion: Gradski vrt. Sudac: Kristinn Jakobsson (Isl)

Strijelci: 1:0 - Miličević (5), 1:1 - Mendes (34), 1:2 - Dauda (66), 1:3 - Gutu (68)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek: Vargić, Vrgoč, Perošević, Lešković, Smoje, Kurtović, Ibriks, Jugović, Petrović, Kvržić, Miličević

Kalmar: Berisha, Thorbjörnsson, Đorđević, Arajuuri, Rydström, Skjelvik, Andresson, Dauda, Nouri, Mendes, Diouf

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su rano poveli, nogometaši Osijeka na koncu su doživjeli težak 3:1 poraz na domaćem terenu od švedskog Kalmara u utakmici 2. pretkola Europa lige.

Sve je lijepo počelo za Osječane kada je u 6. minuti Ivan Miličević pospremio loptu u mrežu gostiju iz Švedske i doveo hrvatsku momčad do prednosti 1:0. Stvari je na početak vratio Mendes u 34. minuti, a "kola" su krenula nizbrdo kada je u drugom poluvremenu, odnosno u 63. minuti isključenje zaradio branič Osijeka Marko Lešković. U narednih pet minuta munjevito su nogometaši Kalmara konkretizirali brojčanu nadmoć, te preko Daude u 66. i Gutua u 68. minuti došlo do velike pobjede od 3:1. Koprivnica. Gradski stadion. Sudac: Paolo Silvio Mazzoleni (Ita)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 - Breen (1-ag), 2:0 - Bušić (14), 3:0 - Bušić (33), 4:0 - Rak (56), 5:0 - Rak (72), 6:0 - Rak (80)

Slaven Belupo: Rodić, Kokalović, Bubnjić, Brlek, Delić, Purić, Rak, Maraš, Batarelo, Bušić, Vugrinec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portadown: McArdle, Redman, Breen, Casement, Gartland, Mackle, McNeill, McCafferty, Murray, Braniff, Lecky

Nogometaši koprivničkog Slaven Belupa uvjerljivom su 6:0 pobjedom nad sjevernoirskim Portadownom već u prvoj utakmici 2. pretkola Europa lige osigurali prolazak u sljedeću fazu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već nakon uvodnih 15 minuta dvoboja pokazalo se da je Portadown nedorastao suparnik hrvatskom predstavniku koji je u vodstvo došao nakon autogola Breena nakon svega 41 sekunde igre. Potom je mrežu gostiju dva puta, u 14. i 33. minuti, pogodio Tomislav Bušić, da bi u nastavku na scenu stupilo pojačanje Koprivničana pristiglo ovog ljeta iz Lučkog, Nikola Rak. Tri je pogotka, u 56., 72. i 80. minuti, postigao Rak i u natjecateljskom debiju u dresu Farmaceuta odmah postigao hat-trick, te osigurao miran put svojoj momčadi u Sjevernu Irsku na uzvrat.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo