Hajduk ne odustaje: 'Tražimo novu utakmicu'

Hajduk je na ukupnom kontu, nakon utakmice sa Splitom na Parku mladeži, nadodao svega jedan bod.

29.8.2011.
17:24
VOYO logo

Hajduk je izvukao sporne detalje s utakmice sa Splitom nakon koje su sasuli paljbu na suca Bruna Marića. Prikazivanje na velikom ekranu pratila je kompletna uprava, stigli su i igrači, predsjednik županijskog nogometnog saveza Paško Viđak te Igor Štimac. Osam je spornih detalja izvukao Hajduk.

Prvi detalj dogodio se kod izjednačenja domaćina kada je pogotku Obilinovića prethodio prekršaj, sudac je ostao nijem. Potom je uslijedio grubi prekršaj Rebića nad Inohom, onda je Križanac rukom za vrat uhvatio Ahmada Sharbinija, a potom je isti igrač napravio brutalni prekršaj nad Brkljačom, za što je dobio tek žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedio je nedosuđeni jedanaesterac vratara Vukovića na Ahmadu za što je Marić dosudio prekršaj u napadu. Nakon nekoliko prekida igrači Splita su šutirali loptu za što nisu bili kažnjeni, novi previd dogodio se kada je Šimić namjerno igrao rukom, ali nije sankcioniran, a već je imao žuti karton. Posljednji detalj je poništeni pogodak Lendrića, dosuđeno je nepostojeće zaleđe.

Maleš je nakon utakmice prijetio istupanjem iz lige, ali dan poslije ipak je shvatio da se Hajduk mora boriti u institucijama. Član uprave Milo Nižetić zapitao se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je scenarij koji se drugi put dogodio u ovih šest utakmica. Jesu li odgovorni svjesni opasnosti i rizika koje ovakve situacije donose", rekao je Nižetić.

A Maleš je najavio da traži izvanrednu Skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dao sam vruće izjave, ali nakon neprospavane noći i dalje se pitam je li ovo slučajno. Sastali smo se s predsjednikom našeg saveza Paškom Viđakom i dogovorili smo da zatraži izvanrednu Skupštinu HNS-a. Mi tražimo samo poštene odnose. Što nama znači da je Pristovnik dobio negativnu ocjenu u Zadru, kakva će biti kazna Mariću koji će također dobiti negativnu ocjenu", pita se Maleš.

"Vjerujem da će se na toj Skupštini dogoditi bitne promjene i u samom vodstvu HNS-a. Želim da se utvrdi odgovornost onog tko je odredio ovog suca. Od Splita se stvara grad slučaj, svjesno se radi nered. Sumnjamo u namještanje ove utakmice i tražit ćemo njeno poništenje. Pokrenut ćemo sve pravne mogućnosti kako se ove stvari više ne bi događale. Uprava je razmišljala i o odnosima s HNS-om, htjeli smo suspendirati sve odnose što bi značilo da i naši reprezentativci ne bi išli na reprezentativna okupljanja. Ipak, vodim se nacionalnim interesima, odlučili smo da reprezentativci budu u bojkotu i zakasne na reprezentativna okupljanja", nadodao je Maleš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paško Viđak najavio je povratak borbe za vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza. Dakle, vraćamo se tamo u studeni, prosinac, prošle godine.

"Nedvojbeno je da je sve počelo krivo, može se već sada razgovarati je li prvenstvo regularno ili nije. Ovo što se događa Hajduku događa se u cijeloj Dalmaciji. Znate da je splitski savez bio inicijator promjena u hrvatskom nogometu, tu smo zapeli, i to radi glasa iz naše sredine. Ovo je još jedan poticaj, na inicijativu Hajduka, da pokrenemo ponovnu borbu za promjene u hrvatskom nogometu. Osnovni motiv je regularnost prvenstva", zaključio je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108290024006 arti-201108280404006 arti-201108260730006

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo