RENOVA - HAJDUK 0:1: / Bijeli nakon dosta problema i muka u 3. pretkolu natjecanja

Image
Foto: Arena Sport 1

Hajduk je u 3. pretkolu EL

17.9.2020.
17:22
Arena Sport 1
VOYO logo

2. pretkolo Europske lige; Stadion: Petar Miloševski; Skoplje

RENOVA - HAJDUK 0:1

STRIJELAC: 0:1 Caktaš (4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SUDAC: Pinheiro (Portugal)

RENOVA: Velii - Fetai (Muharem, 46), Miškovski, Dželil, Shala - Sadiki (Veliu, 73), Gavazaj; Velija, Gafuri, Shefiti - Ramadani (Jašaroski, 89)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK: Posavec - Todorović, Vušković, Mujakić, Čolina - Nejašmić (Atanasov, 77), Caktaš, Jurić - Jairo (Jakoliš, 82), Diamantakos, Gyurcso (Dolček, 66)

Image

Dobro prvo (posebno prvih 30 minuta), lošije drugo poluvrijeme. U ovoj jednoj rečenici saželi bi smo dvoboj odigran u četvrtak poslijepodne u Skoplju između Renove i Hajduka. Dosta muka u tom drugom dijelu za Splićane, nervozna obrana s trojicom sa žutim kartonima (Vušković, Mujakić i Todorović) i, kako se utakmica bližila svom kraju, sve razigraniji sjevernomakedonski sastav. No, Majstor s mora preživio je nemirno more i otplovio prema trećem pretkolu EL, u kojem će u gostima igrati protiv boljeg iz dvoboja Neftči - Galatasaray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Caktaš zabio u 4. minuti

Jedini pogodak na utakmici postigao je kapetan Hajduka Mijo Caktaš već u 4. minuti susreta. No, idemo redom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je u utakmicu krenuo odlučan pokazati kako je kvalitetniji sastav od Renove, a takav je pristup vrlo brzo dao rezultat. Jairo se domogao lopte na desnom krilu te ubacio na peterac domaćih gdje je stigao Caktaš i neometan glavom zatresao mrežu.

Samo pet minuta potom Gyurcso se našao sam oči u oči s vratarom Renove, no umjesto da poveća prednost njegov mlak udarac Velii je uspio zaustaviti. Domaći vratar istaknuo se i u 25. minuti kada je dobar pokušaj Diamantakosa iz poluvoleja sa 16 metara uspio odbiti u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontroverzna situacija dogodila se u 30. minuti, tada su u domaćem petercu ostali ležati Gyurcso i Velii, na usporenoj snimci se vidi kako je Velii udario šakom u glavu Hajdukova napadača, no neuvjerljivi portugalski sudac Pinheiro je dosudio prekršaj u napadu.

Shala zaprijetio u 37.

Jedinu prijetnju po gol Hajduka u prvom poluvremenu domaći su složili u 37. minuti, ali udarac Shale prohujao je pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je i početkom nastavka imao odličnu priliku za povećanje prednosti, Gyurcso je pronašao Jaira u kaznenom prostoru Renove, no Brazilac je promašio loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 69. minuti oba su sastava imala po veliku priliku, prvo je Gavazaj bio neprecizan u pokušaju za izjednačenje, dok je u protunapadu Hajduka Diamantakos izbio sam pred Veliija koji mu se bacio u noge, došlo je do kontakta između napadača Hajduka i vratara Renove, no Pinheiro ponovno nije dosudio kazneni udarac za Hajduk.

Domaći su u posljednjih 15-ak minuta uspjeli napraviti pritisak

Tako je splitski sastav u samu završnicu ušao samo s golom prednosti, domaći su u posljednjih 15-ak minuta uspjeli napraviti pritisak, no niti jedan od njihovih pokušaja nije išao u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


94' - GOTOVA JE UTAKMICA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - 4 minute je sudačka nadoknada.

89' - Opaaa, kakav opasan pokušaj Renove, Jašarovski je tukao i lopta je otišla tik uz vratnicu. Opasno žive sad Splićani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Nezgodan pokušaj Renove. Korner za Makedonce.

82' - Mijenja Hari Vukas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Napada Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Promjena u Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Opa, kakva šansa za Renovu. Sve lakše domaćini dolaze do prilika za gol, a sada je Shala mogao izjednačiti. Lopta je nakon duge lopte završila kod Shale na lijevom rubu šesnaesterca. Cimnuo je Todorovića pa opalio lijevom nogom opasno. Bilo je to snažno i neugodno, no otišlo je pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Šteta što Dolček ranije nije zabio, bio je to dobar prizemni udarac koji je sjajno skinuo Velii.

74' - Neće lopta u gol Renove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Promjena u sastavu Renove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Šansa za Bijele, pada sad Diamantakos, sudac pušta igru. Čini se da je bilo kontakta golmana Vellija i Grka, ali Portugalac kaže da ništa nije bilo sporno. Caktaš je poslao sjajnu loptu po desnom krilu za Jaira koji se zaletio prema Veliiju. Išao je jedan na jedan, no umjesto da puca, išao je tražiti nekoga od suigrača na povratnoj lopti.

Hajdukova obrana je u problemima, imaju trojicu sa žutim kartonom (Vušković, Mujakić i Todorović).

70' - Novi žuti karton za Hajduk, odnosno za obranu Bijelih.

66' - Dolček ulazi, Gyurcso izlazi. Prva izmjena kod Hajduka.

64' - Mujakić će dobiti žuti karton.

62' - Temperatura je i dalje visoka, teški su uvjeti za igru. No, Splićani podižu tempo igre, Diamantakos pokušava nešto napraviti. Hoće li Vukas nešto mijenjati? Obrana Renove izgleda sigurnije nego u prvom dijelu.

57' - I dalje su očite te namjere Hajduka da lopta ide na krilo. Sjevernomakedonci to lako čitaju.

49' - Prohujala je lopta s lijeve strane pred golom Renove, Diamantakos je ubacio u sredinu ali nitko nije bio na mjestu. Domaćini su držali loptu nekoliko minuta pokušavši nešto napraviti, a onda im je loptu ukrao Diamantakos i lukavo i brzo pobjegao u kontru. Jurio je Grk po lijevoj strani poput vjetra, poslao oštru loptu na drugu stativu gdje je bio Mijo Caktaš, ali lopta je bila prejaka za Hajdukova kapetana...

46' - Ajoooj što je sad promašio Jairo na asistenciju Gyurcsoa. Spetljao se na pet metara poput amatera, sam sebe kori. Imao je čisti zicer. Prvi napad u drugom dijelu i odmah prilika za 2:0. Ukupno treći promašeni zicer na utakmici.

46' - POČINJE DRUGO POLUVRIJEME: Hari Vukas ostavio je istu momčad na terenu, a trener Renove izvadio je Fetaia, a ubacio napadača Muharema. Vidjet ćemo kako će se razviti situacija na travnjaku.

45+2' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME. Bijeli su u prvih 45 minuta pokazali da su kvalitetnija momčad i odmah na početku dvoboja zabili za mirni tijek susreta. Mogli su Splićani voditi i uvjerljivije, ali nije bilo koncetracije i mirnoće. Hajduk je bolji, dominantniji i ostaje mu to drugo poluvrijeme da potvrdi da je bolji od momčadi iz Džepčišta kod Tetova. No, Vukas mora žaliti jer je ovo moralo biti i puno uvjerljivije

46' - Žuti karton za kapetana Renove zbog grubog i nesmotrenog prekršaja nad hajdukovcem.

43' - Ništa od pokušaja Renove iz prekida, kupi to Posavec.

38' - Evo sad prijeti i Nejašmić. I on je tukao iz prve s nekih 17 metara, ali lopta odlazi iznad gola.

37' - Shala je tukao iz prve, ali odlazi to daleko, visoko iznad gola.

36' - Gyurcso je u zaleđu. Bila je to dobra zamisao Splićana.

31' - Za Hajduk je bitno što ima prednost jer na taj način izbio je Renovi iz igre opciju da se zatvori i parkira autobus pred svoj gol. Sad se moraju otvoriti.

29' - Kamera jako zeza u prijenosu, uopće se ne vide situacije pred golom. Pogotovo kad je gužva u petercu.

25' - Kakva prilika za Bijele. Diamantakos je tukao s ruba šesnaesterca, ali Velii to skida pod gredom. Korner za Splićane.

19' - Evo i Renove! Jednom dugom loptom Makedonci su probali probiti zadnji red Hajduka, ali je Vuškovič mirno glavom vratio Posavcu.

18' - Renova sve više i više ima loptu u svojim nogama, ali Hajduk je kvalitetniji i to se vidi od samog početka na terenu. Makedonci i kada dođu do lopte, muče se s kontrolom, a ubrzo se pojave i pogreške u dodavanju i vrlo brzo Splićani imaju loptu u svojim nogama. Hajduk lako drži posjed, prijeti preko krila i non stop napada, a domaćini se najviše muče sa zaustavljanjem Mije Caktaša i Adama Gyurcsa koji odlično surađuju i zadaju glavobolje sjevernomakedonskom sastavu.

13' - Bijeli su dosta agresivni u tom pritiskanju na sredini terena, odmah kad Renova želi napraviti brzu tranziciju prema naprijed pritišću suparničke igrače i tako odmah na početku razbijaju svaki njihov pokušaj izlaska na protivničku polovicu.

12' - Gavazaj je pokušao iznenaditi Posavca s nekih 20 metara, ali otišlo je to van okvira gola Bijelih.

11' - Ovo je bilo jako opasno i takvo što Bijeli ne smiju raditi jer bi mogli zažaliti. Naime, Gavazaj je vodio loptu od centra, a nitko od hajdukovaca ga nije napao, nonšalantno su pratili nijemo njegovu akciju. Puštali su ga sve do 25 metara od gola kada je opalio i zamalo pogodio, otišlo je to u vanjski dio mreže, a Josip Posavec se zaderao na svoje suigrače jer su igrača Renove uopće pustili tako blizu.

8' - Utakmica se igra u trening centru makedonske nogometne reprezentacije, na stadionu za 2500 ljudi, a tamo infrastruktura baš i nije podobna za prijenose utakmica. Kamera stoji dosta nisko pa je neke situacije teško vidjeti, jako je sve čudno na TV-u. Nakon Caktaša, u strijelce se sada skoro upisao Mađar Adam Gyurcso. Dobio je sjajnu loptu u prostor i izašao sam ispred golmana Renove Velii, ali ovaj put je Velii to obranio. Odlično je Hajduk otvorio dvoboj.

5' - Splićani su u naletu. Inače, u Skopju je 27 stupnjeva, ali reporteri Hajduka javljaju kako je na terenu osjećaj kao da je 37.

4' - GOOOL: Mijo Caktaš zabija za 1:0. Hajduk je imao prvu priliku i odmah je došao do vodstva, te je tako ispunio svoj neki plan za ovaj dvoboj, brzo povesti i mirno ploviti u dvoboju. Jairo je osvojio loptu na desnom krilu, usmjerio pogled prema petercu gdje je bio Mijo Caktaš i odlično nanjušio situaciju. Ubacio je Brazilac, a kapetan Hajduka je to rutinski glavom pospremio u mrežu. OVDJE pogledajte i pročitajte kako je to izgledalo.

1' - Počela je utakmica. Sudačka četvorka iz Portugala dijelit će pravdu na ovoj utakmici pod vodstvom glavnog suca dvoboja Joao Pedra Silve Pinheire koji ima 32 godine. Ovaj mladi sudac je pod okriljem Fife od 2016. godine, a spada u drugu kategoriju sudaca. Većinom sudi u portugalskom nacionalnom nogometnom prvenstvu, kao i u pretkolima Europske lige i eto ga sad sudi i Hajduku.


15.23 - Utakmicu Renove i Hajduka možete uživo gledati na Arena Sportu 1.

14.48 - Kako su stigli sastavi obje momčadi vrijedi spomenuti neke stvari. Vukas je, naime, napravio dva iznenađenja, odlučivši se za Mujakića i Nejašmića u prvih 11 umjesto očekivanih Dimitrova i spomenutog Jradija. Bijeli će tako u Skoplju utakmicu započeti u formaciji 4-2-3-1, s Mađarom Gyurcsom, Diamantakosom i Jairom na desnom krilu kao udarnim napadačkim trojcem. Jurić, kapetan momčadi Caktaš i Nejašmić igrat će u sredini, a Čolina, Mujakić, Vušković i Todorović igrat će u obrambenoj formaciji.

14:27 - BasselJradi nije u sastavu Hajduka, a nema ga ni na klupi.

"Osjetio bol u leđima i zato ga nema u sastavu", kazao je sportski direktor Ivan Kepčija

14:18 - Mirta Šurjak javila se u emisiji uoči utakmice te je otkrila da je u Skoplju užasno toplo i da su uvjeti jako teški.

14:06 - Stigao je sastav Hajduka.

13:02 - Mogući sastav Hajduka: Posavec, Todorović, Vušković, Dimitrov, Čolina, Jurić, Jradi, Caktaš, Gyurcso, Jairo, Diamantakos.

13.00 - "Renova nije momčad za podcjenjivanje, uvijek nas mogu iznenaditi. No, mi smo se spremili dobro, iznimno smo motivirani i vjerujemo da ćemo proći dalje", rekao je uoči utakmice20-godišnji veznjak Jani Atanasov, koji je svoj je debi u Hajdukovom dresu upisao u derbiju protiv Dinama.

12:21 - Nogometaši Hajduka i Osijeka u srijedu započinju svoj europski put. Bijeli gostuju kod sjevernomakedonske Renove, dok je Osijek domaćin švicarskom Baselu.

"Znamo dosta o Renovi, pogledali smo nekoliko njihovih utakmica i dobro smo ih analizirali. Dugo igraju zajedno, imaju dosta iskusnih igrača. Čvrsti su i kompaktni, nezgodni u prekidima, a sve se vrti oko 32-godišnjeg veznjaka Argjenta Gafurija", izjavio je uoči utakmice trener HariVukas.

Gdje gledati?

Utakmicu Osijeka najavio je oka trener NenadBjelica.

"Ozračje je uvijek pozitivno nakon pobjede. Svi su nam na raspolaganju izuzev Ndockyta, Lope i Cara. Svi ostali su zdravi i orni, uvjereni da možemo ostvariti prolazak u sljedeće kolo. Taktički će to za nas biti prilično drugačija utakmica u odnosu na Rijeku, jer oni ne igraju u istom rasporedu. Vjerojatno neće biti značajnijih promjena u našem sastavu, a očekujem maksimalan angažman, uz ispunjavanje svih zadataka na terenu, i pravu energiju. Vjerujem da ćemo u tomu biti bolji od Basela i proći dalje, bez obzira na to što imamo protivnika koji je prošle sezone igrao četvrtfinale Europske lige. No, mi vjerujemo u sebe i svoje šanse ako budemo odigrali na vrhunskoj razini, čemu se nadam", izjavio je Bjelica.

Susret Renove i Hajduka počinje u 15.30, dok Osijek protiv Basela igra u večernjem terminu od 20.45. Utakmicu splitskog velikana možete gledati na Arenasport 1, a Osijeka na Arenasport 2, iako je ranije bilo najavljeno da će biti na istom kanalu na kojem i Hajduk.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo