HAJDUK I DINAMO DOZNALI SUPARNIKE: / Splićani idu na Brøndby, modre čeka okršaj protiv Norvežana, a Osječane - spektakl!

Image
Foto: PIXSELL

Hajduk i Dinamo doznali su svoje protivnike u 3. pretkolu Europske lige.

20.7.2017.
21:22
PIXSELL
VOYO logo

Protivnik Splićanima biti će danski velikan Brondby. Danci su teže nego očekivano ipak prošli finski VPS. Nakon što su na domaćem terenu prošlog tjedna slavili s 2-0, večeras su u gostima izgubili 2-1, a od 51. minute su igrali i s igračem manje nakon što je crveni karton dobio Kliment koji propušta sljedeću utakmicu u Europi.

HAJDUK U 3. PRETKOLU NA DANSKOG VELIKANA!

Prva utakmica Hajduka u Danskoj, druga na Poljudu

Finci su već poveli u 11. minuti preko Voutilainena, ali već je pet minuta kasnije Brondby poravnao rezultat kada je loptu u vlastitu mrežu poslao Meerits. Nadu u prolaz dalje ponudio je Sohna u 40. minuti, ali ipak će se Finci morati pozdraviti od natjecanja jer su do kraja susreta mreže mirovale. Prva utakmica Brondbay - Hajduk se igra u Danskoj, a uzvrat je u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KAKAV DAN ZA HRVATSKI NOGOMET: I Osječani izborili treće pretkolo u Europi, slavni PSV stiže u Gradski vrt

Modri sudar protiv Odda započinju na Maksimiru

Dinamo će, pak, u 3. pretkolu Europske lige snage odmjeriti protiv Odda. Odd je u 2. pretkolu bio bolji od Vaduza 1-0, što je identični rezultat kao u prvoj utakmici prošlog tjedna. Norvežani su tek u 82. minuti uspjeli ostvariti pobjedu, a junak susreta je bio Stefan Mladenović.

Prva utakmica na rasporedu je u četvrtak, 27. srpnja na stadionu Maksimir, a uzvrat je 3. kolovoza. Osijek će u trećem pretkolu igrati protiv nizozemskog prvoligaša PSV Eindhovena. Prva utakmica je 27. srpnja u Eindhovenu, a uzvrat tjedan dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijeku osmi europski pohod

Osijeku je ovo osmi europski pohod. Najveći europski uspjeh ostvario je 2000. godine kada je stigao na korak do prezimljavanja u Europi.

U 3. kolu Kupa Uefa Osijek je ispao od praške Slavije. U Gradskom vrtu bilo je 2-0 za Osijek, a u uzvratu 5-1 za Slaviju. Posljednji put Osijek je igrao u Europi 2012. godine kada je u 2. pretkolu ispao od švedskog Kalmara (1-3, 0-3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo