HAJDUK DOVEO VELIKO ZIMSKO POJAČANJE: / Stigao je bivši igrač Intera i Milana. Postoji nekoliko stvari koje morate znati o njemu

Image

Riječ je o igraču koji se fantastično ubacuje iz drugog plana i ima vrlo dobar udarac

11.2.2021.
17:05
VOYO logo

Talijanski nogometaš, Marco Fossati, novi je igrač Hajduka. Ovaj 28-godišnji veznjak danas je potpisao ugovor s Bijelima, a dolazi iz talijanske Monze na posudbu do 30. lipnja 2021. godine. Fossati je izabrao dres s brojem četiri.

Novi veznjak Bijelih rođen je 10. listopada 1992. godine u Monzi, u mlađim kategorijama igrao je za Inter i Milan te je bio redoviti član mlađih uzrasnih kategorija reprezentacije Italije. U seniorskoj karijeri nastupao je za Latinu, Ascoli, Bari, Perugiu, Cagliari, Veronu i Monzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marco je igrač koji posjeduje kvalitete koje će nam sigurno koristiti u ovom trenutku, a jedan od glavnih ciljeva je da nam pomogne razvoju naših mladih veznih igrača. Svojim iskustvom, mirnoćom i liderskim osobinama će pojačati konkurenciju te donijeti dimenziju više našoj momčadi", opisao je novog veznjaka Bijelih sportski direktor Mindaugas Nikoličius za službenu stranicu Hajduka.

"Igrajući u Italiji skupio sam dosta iskustva i svakako ću pokušati pomoći Hajduku i mladim igračima koji ovdje ima mnog. Već sam razgovarao s trenerom, čuo sam što on traži i očekuje od mene, sretan sam što ćemo surađivati. Sviđa mi se njegova nogometna filozofija i način na koji razmišlja o nogometu. Došao sam u Hajduk jer mislim da zajedno možemo napraviti dobar posao ovdje. Čuo sam se i sa Stefanom Simićem koji mi je rekao sve najbolje o Klubu. Dolazim spreman, u Monzi sam redovito trenirao kao i čitava momčad, osjećam se dobro i jedva čekam istrčati na teren", istaknuo je Marco nakon potpisa ugovora s Bijelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Što o njemu znamo?

Počet ćemo od samog kraja, odnosno, od situacije u kojoj se 28-godišni Fossati nalazio do danas. Naime, čovjek je bio tek rezerva i suvišan igrač u drugoligašu Monzi i očito je da ga se klub htio riješiti, ali prije desetak godina ovaj je igrač imao izuzetno perspektivnu karijeru.

Neki će ga se vjerojatno sjetiti i s Football Managera, a neki istinski zaljubljenici u Serie A možda su o njemu tada i čitali kao o velikom talentu, koji briljira u mlađim uzrastima talijanske reprezentacije i igraču kojeg je Milan preoteo Interu za četiri milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, svoj je golemi potencijal nažalost ostavio za sobom prelaskom u seniorski nogomet. Umjesto da se nametne u Milanu ili ranije Interu, Fossati je postao nogometni nomad i zabrazdio je u posudbe. Igrao je u Latini, Ascoliju, Bariju i Perugiji, neupitno slavnim klubovima, ali tadašnjim niželigašima i nažalost niti u jednom od tih klubova nije baš briljirao. Za Inter i Milan nikada nije odigrao niti minute, ali nastupao je za njihove Primavere.

Image
Image

15 dicembre 2020 Monza (MB) Italia sport calcio Monza vs Virtus Entella - Campionato di calcio Serie BKT 2020/2021 - U-Power Stadium. Nella foto: Marco Fossati (#5 Monza) al tiro

December 15, 2020 Monza (MB) Italy sport soccer AC Monza vs Virtus Entella - Italian Football Championship League Serie BKT 2020/2021 - U-Power Stadium. In the pic: Marco Fossati (#5 Monza) shooting,Image: 576320350, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Samo 17 utakmica u Serie A

Nakon toga otišao je u Cagliari, gdje nije uspio, pa zatim u Veronu, jedini klub s kojim je uspio odigrati pokoju utakmicu u Serie A. U sezoni 2017./2018., Fossati je odigrao 17 utakmica za Veronu u najvišem rangu talijanskog nogometa i to su mu ostale jedine utakmice u Serie A u cijeloj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš ga je tog ljeta, 2018. godine, Hajduk htio prvi put dovesti, ali tada je Fossati ipak odlučio ostati u Veroni koja je ispala u drugu ligu. Pola godine tada nije igrao zbog suspenzije da bi na polusezoni konačno prešao u Monzu, koja je tada igrala u Serie C-B.

Žele ga se riješiti?

Ono što valja spomenuti kod Fossatija, a nije nešto čime se može pohvaliti jest činjenica da niti za jedan klub nije odigrao niti 60 utakmica. Domet mu je 58 utakmica za Veronu, a za Monzu je dogurao do brojke 54. U karijeri je uglavnom igrao po Serie B, gdje je skupio 173 utakmice, 10 golova i 14 asistencija. Ove je sezone odigrao 22 utakmice, ali samo sedam puta kao starter i Monza ga se pod hitno htjela riješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što njegovih kvaliteta tiče, riječ je o igraču koji se fantastično ubacuje iz drugog plana i ima vrlo dobar udarac. Zanimljivo, dobar dio golova koje je u karijeri dao, a nije ih dao puno, podosta su efektni i upečatljivi. Fossati je solidan dodavač, dakle vjerojatno bi se mogao iskoristiti kao dubinski playmaker ili pokretač akcija. Nije pretjerano brz, visok, niti okretan, dakle riječ je o klasičnom dubinskom playmakeru.

Fossatija se povezivalo i s još jednim hrvatskim prvoligašem, Goricom, ali čini se da je Nikoličius, bivši sportski direktor Gorice, a danas glavni operativac Hajduka, ipak nagovorio bivšeg igrača Intera i Milana da dođe na Poljud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo