PRVI TROFEJ S GRAĐANIMA / Gvardiol proglašen igračem utakmice od BBC-a: 'Osjećam se fantastično'

Image

"U subotu imamo novu utakmicu s Newcastleom, neće biti lako, ali igramo doma i imat ćemo potporu naših navijača."

17.8.2023.
8:45
VOYO logo

Nogometaši Manchester Citya osvojili su europski Superkup pobijedivši u Pireju boljim izvođenjem jedanaesteraca Sevilu s 6-5 (1-1), dok su cijelu utakmicu odigrala čak trojica hrvatskih igrača.

Image
DRAMA JEDANAESTERACA /

Rakitića silno boli poraz: 'Mi smo htjeli pobjedu puno više od njih'

Image
DRAMA JEDANAESTERACA /

Rakitića silno boli poraz: 'Mi smo htjeli pobjedu puno više od njih'

Marokanac Youseff en-Nesyri doveo je Sevillu u vodstvo u 25. minuti kada je nadvisio Joška Gvardiola i glavom zatresao mrežu. Izjenačio je Cole Palmer u 63. minuti, također glavom nakon dodavanja Rodrija. Bila je to ravnopravna utakmica u kojoj je čak i bolje šanse imala španjolska momčad, no En Nesyrija je dvaput u situaciji jedan-na-jedan zaustavljao vratar Ederson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U raspucavanju penala Ivan Rakitić je pogodio za Andalužane, a Mateo Kovačić za City, dok je Englezima trofej donio Srbin Nemanja Gudelj, koji je pogodio gredu.

'Osjećam se fantastično'

Joško Gvardiol je odigrao svih 90 minuta za City, a BBC ga je proglasio za igrača utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog trofeja tvrdi: "Osjećam se fantastično. Nisam mogao zamisliti bolji početak. Ovo mi je bila prva utakmica da sam igrao od prve minute i odmah sam osvojio trofej. Nadam se, prva od mnogih. Treba imati na umu da se za ovaj trofej ne možeš boriti baš svaki dan. Imali smo priliku i iskoristili smo je. Zasluženo smo pobijedili i možemo proslaviti", priča i nastavlja:

"Naš golman nam je olakšao obranama, sretan sam jer ga imam iza sebe. Svaki od naših igrača ima kvalitetu i vjeru u sebe. Samo moramo biti koncentrirani na ligu. U subotu imamo novu utakmicu s Newcastleom, neće biti lako, ali igramo doma i imat ćemo potporu naših navijača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo