budućnost hrvatske /

Gvardiol postaje najskuplji branič u povijesti? Pogledajte koliko vrijedi mladi hrvatski reprezentativac

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Joško Gvardiol ove sezone je skupio 39 nastupa, a više od njega imaju samo Christopher Nkunku (42) te André Silva (41).

11.4.2022.
11:33
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Joško Gvardiol igra sezonu iz snova. Predstvio se na največoj klupskoj sceni i postao neizostavan član prve postave RB Leipziga. Skupio je dosad 39 nastupa, u svim natjecanjima, samo ih Christopher Nkunku (42) te André Silva (41) imaju više. Ubilježio je pritom i dva gola te dvije asistencije, uz vrlo dobru igru u obrani, sve to u debitantskoj sezoni u Bundesligi.

Prepoznali su to i u Međunarodnom centru za sportske studije (CIES), koji je u svom najnovijem istraživanju predstavio rezultate svog algoritma za procjenu vrijednosti igrača. Prema tom izvješću, Gvardiol je u konkurenciji igrača mlađih od 23 godine, koji su ove sezone debitirali u ligama Petice, daleko najskuplji, s procijenjenom vrijednošću od čak 96,2 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako ima tek 20 godina, ovaj se branič već etablirao kao stup obrane i u Leipzigu, kao i hrvatskoj reprezentaciji. U slučaju transfera u drugi klub, mogao bi oboriti svjetski rekord za najveću isplaćenu odštetu za jednog obrambenog igrača”, stoji u Gvardiolovu opisu na CIES-ovim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo