DVA MJESECA UOČI EURA / Tko je ovog vikenda od Dalićevih izabranika zabijao i burno slavio, a tko je odmarao

Image

Vrijeme je da provjerimo kako su igrači s posljednjeg popisa odigrali u vikendu iza nas

15.4.2024.
11:25
VOYO logo

Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji za točno dva mjeseca slijedi otvaranje Europskog prvenstva u Njemačkoj 2024. godine, a nakon svakog nogometnog vikenda možete na Net.hr-u pronaći u kakvoj su formi izabranici Zlatka Dalića.

Image
PRVA TITULA U BUNDESLIGI /

Scene za pamćenje iz Leverkusena: Navijači slave nakon 118 godina

Image
PRVA TITULA U BUNDESLIGI /

Scene za pamćenje iz Leverkusena: Navijači slave nakon 118 godina

Kapetan Vatrenih Luka Modrić je za Real igrao do 86. minute, a Kraljevi su pobijedili na gostujućem terenu Mallorcu s 1-0 u utakmici 31. kola španjolskog prvenstva i zadržali veliku prednost na vrhu. Njegov kolega Ante Budimir u ponedjeljak navečer protiv Valencije nastavlja svoju utrku za najboljeg strijelca La Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SofaScore

Ni pobjednika ni golova nije bilo u gradskom derbiju nogometaša Torina, a možda je najbolju šansu imao hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji je bio neprecizan pri udarcu glavom. Vlašić je odigrao cijelu utakmicu protiv Juventusa, kao i Marin Pongračić u minimalnoj pobjedi svog Leccea nad Empolijem gdje je sačuvao čistu mrežu. Iste sreće nije bio Martin Erlić, koji je sa Sassuolom primio tri pogotka od Milana.

Dominacija Gvardiola i Kovačića

Cijelu utakmicu za aktualnog engleskog prvaka protiv Lutona su odigrali hrvatski reprezentativci Kovačić i Gvardiol, a pobijedili su Luton s 5-1 u 33. kolu engleske Premier lige. Utakmica je prelomljena u 64. minuti vrlo lijepim golom hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića. Alvarez je asistirao, a Kovačić je s 15 metara žestoko zahvatio loptu i naciljao pod gredu za 2-0. Kovačiću je to bio treći pogodak u dresu Manchester Cityja, ali i premijerni u Premier ligi. Ranije je zabio baš protiv Luton u FA kupu te na Svjetskom klupskom prvenstvu protiv japanske Urawe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Joško Gvardiol je u 93. minuti dočekao loptu na vrhu šesnaesterca te je precizno pogodio pod gredu bližeg kuta za konačnih 5-1. Gvardiolu je, kao i Kovačiću, to bio prvi prvenstveni pogodak za Manchester City te drugi ukupno. Premijerni je zabio tijekom ovog tjedna, protiv Reala u Ligi prvaka. Ujedno se Gvardiol upisao i u asistente, dodao je Dokuu za četvrti gol domaćeg sastava. Brentford je pobijedio Sheffield United 2-0 pogocima u drugom dijelu. Prvo je autogol dao Arblaster u 63., dok je sve zaključeno golom Onyeke u 93. minuti. Goste nije spasio ni hrvatski vratar Ivo Grbić koji je odradio svih 90 minuta.

Andrej Kramarić upisao je asist za gol u porazu Hoffenheima. U 19. minuti je lijepo asistirao Čehu Kaderabeku za vodstvo Hoffenheima kod Mainza, no njegova momčad je potom primila četiri gola i izgubila. U borbi za četvrto mjesto i Ligu prvaka Leipzig je golovima Danija Olma, Bena Šeška i Lucasa Opende slavio na svom travnjaku s 3-0 protiv Wolfsburga, za koji je Lovro Majer igrao od 55. minute. Nogometaši Augsburga su pred svojim navijačima svladali Union Berlin sa 2-0 u prvoj utakmici 29. kola njemačke Bundeslige. Hrvatski napadač Dion Drena Beljo je ostao na klupi domaće momčadi, a kod gostiju Josip Juranović nije konkurirao za sastav Nenada Bjelice zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayer Leverkusen je prekinuo dominaciju Bayerna koja traje od 2013. i pobjedom nad Werderom 5-0 u 29. kolu Bundeslige matematički potvrdio naslov nogometnog prvaka Njemačke, prvog u klupskoj povijesti. Hrvatskom reprezentativcu za nogom je pošlo ono što nije nikome u posljednjih 55 godina. Naime, Stanišić je među Apotekarima na posudbi iz minhenskog Bayerna, a upravo je s njima prošle godine osvojio Bundesligu. Sada je isto uspio ponoviti s Leverkusenom. Uzeo je naš Josip golemu čašu pive i izlio ju po Xabiju Alonsu. Cijela svlačionica to je ispratila gromoglasnim smijehom…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostale lige

Nogometaši atenskog AEK-a preuzeli su vrh ljestvice grčkog prvenstva nakon što su u susretu petog kola Lige za prvaka pobijedili solunski Aris sa 2-0. Za pobjednički sastav je cijeli susret odradio Domagoj Vida. Aktualni nizozemski prvak Feyenoord porazio je na gostovanju Fortunu Sittard sa 1-0 u susretu 30. kola Eredivisie, dok je Ajax u derbiju kola porazio Twente sa 2-1. Hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec je za Feyenoord igrao od 78. minute, dok je na suprotnoj strani Alen Halilović ušao u igru u 86. minuti. Tri boda je dohvatio i Ajax porazivši Twente sa 2-1, za Ajax je cijeli susret igrao Josip Šutalo, Borna Sosa je ušao u igru u 82. minuti dok Jakov Medić nije nastupio.

Hrvatski golman Dominik Livaković s tri je fenomenalne reakcije održao Fenerbahce u borbi za naslov prvaka Turske, dok je iz bilo kakvih teorija za naslov na Cipru ispao Ivica Ivušić, porazom Pafosa od Apoela. Nediljko Labrović je i ovaj vikend zadržao mrežu čistom, kao kapetan je predvodio svoju momčad do pobjede na Aldo Drosini. Marco Pašalić je također zaigrao na tom susretu, a nije imao konkretan učinak u vidu gola ili asistencije. Martin Baturina i Bruno Petković kreatorski su vodili Dinamo do pobjede u Velikoj Gorici. Baturina je upisao asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini Hrvat s posljednjeg popisa koji igra van starog kontinenta, Marcelo Brozović, nije imao natjecateljskih obaveza minulog vikenda. Mario Pašalić je u četvrtak zabio na kultnom Anfieldu, a u ponedjeljak uvečer njegova Atalanta dočekuje Veronu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo