'Gruda će postati lavina koju nitko neće moći zaustaviti!'

'Vrh HNS-a najodgovorniji je za stanje u nogometu. Uspjehe nogometne reprezentacije koriste kao tepih pod koji guraju svu prljavštinu.

27.12.2011.
11:35
VOYO logo

Prvi izlazak na teren Željka Jovanovića u funkciji ministra obrazovanja, znanosti i sporta bio je dolazak na izbor sportaša godine Sportskih novosti, a još jednom je najavio veliki obračun sa svima onima koji su u sportu iz krivih razloga.

"Novi zakon mora onemogućiti manjinu koja terorizira većinu i koja je u sportu radi osobnih interesa. Vrh HNS-a najodgovorniji je za stanje u nogometu, govoreći o moralnoj i društvenoj odgovornosti. Ako tu ima toliko kriminala i korupcije, što se vidi po istragama, onda je najmanje što ti ljudi mogu učiniti da ponude svoje mandate. No, nisu se to usudili i time pokazuju da su im fotelje puno važnije od stanja u nogometu. Uspjehe nogometne reprezentacije koriste kao tepih pod koji guraju svu prljavštinu. No, unutar HNS-a stvorila se skupina nezadovoljnika koja će, poput grude, prerasti u lavinu koju više nitko neće moći zaustaviti i uvjeren sam da će predstavnici naših brončanih preuzeti hrvatski nogomet i od njega stvoriti hrvatski ponos", kaže Jovanović i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube-nocookie.com/v/OeQKDzVmWQw?version=3&hl=en_US

"Sport nam je jedan od najzdravijih dijelova društva pa moramo isušiti močvare u nekim savezima. Prije mjesec i pol Klub riječkih olimpijaca izrazio mi je veliko nezadovoljstvo sadašnjim zakonom. Novi zakon je prioritet jer treba riješiti čitav niz problema: kategorizaciju sportova, način financiranja, mogućnosti poreznih olakšica za ulagače u sport, mirovinska i radna prava sportaša, kao i nagrade za izvrsnost. Osim jednokratne nagrade, sportaši zaslužuju i kontinuiranu nagradu za izvrsnost", smatra novi ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo