GRAČAN SIPAO ŽUČ NAKON PORAZA OD FRANCUZA I ISPADANJA S EURA: / 'Svjetski smo prvaci kada treba od uspjeha napraviti neuspjeh'

Image
Foto: Profimedia

Francuzi i Rumunji će tako u ponedjeljak u međusobnom susretu odlučivati o prvom mjestu u skupini, dok će Hrvatska i Engleska u San Marinu igrati za prestiž

22.6.2019.
8:08
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine izgubila i u svom je drugom nastupu u skupini C na Europskom prvenstvu u San Marinu, ovoga puta bolja je bila Francuska sa 1-0 (1-0). Ovim porazom Hrvatska je izgubila izglede za prolaz u polufinale, a samim time i plasman na Olimpijske igre koje će se sljedeće godine održati u Tokiju. Strijelac jedinog gola bio je MoussaDembele u 8. minuti.

Image
MLADI VATRENI NESLAVNO ISPALI S EUROPSKOG PRVENSTVA: /

Francuzi minimalnom pobjedom izbacili Hrvatsku iz svih kombinacija

Image
MLADI VATRENI NESLAVNO ISPALI S EUROPSKOG PRVENSTVA: /

Francuzi minimalnom pobjedom izbacili Hrvatsku iz svih kombinacija

"Čestitam svojim igračima na izvedbi, utakmica je bila zaista dobra u svakom smislu. Imali smo dosta prigoda protiv snažnog suparnika, ali kada se ne postigne pogodak, ulazi se u probleme. Čestitam i Francuskoj na pobjedi", rekao je izbornik NenadGračan nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psihološki plan

"Nije bilo lako vratiti se nakon onakvog poraza od Rumunjske, a odigrali smo odličnu utakmicu bez obzira na poraz. Trebalo je 'vratiti' dečke na psihološkom planu jer kvalitetu posjeduju, a nama je uvijek prioritet stvaranje igrača za A-reprezentaciju. Zaslužili su sve pohvale, podigli su se nakon što smo razgovarali i napravili izmjene te možemo biti zadovoljni", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon 15 godina čekanja vratili smo se na Europsko prvenstvo i uvijek smo optimisti kada dođemo na turnir, no svjetski smo prvaci kada treba od uspjeha napraviti neuspjeh. Već nakon prvog poraza počelo se govoriti da je sve naopako", smatra izbornik.

Osjetni hendikep

"Brekalo? Pokazao je veliku želju da zaigra bez obzira na ozljedu, iako bi novi udarac izazvao veće komplikacije. On je važan i seniorskoj reprezentaciji, kako ne bi bio i nama. Njegov izostanak u prvoj utakmici bio je osjetni hendikep", rekao je Gračan i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potvrdilo se da na ovom Europskom prvenstvu nema slabih reprezentacija. Podcjenjivalo se Rumunjsku, a oni su sada pobijedili i Engleze. Mi moramo svoju treću utakmicu odigrati kvalitetno i na najbolji se način oprostiti od turnira", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo