GOTOVO NEPOZNATI DETALJI IZ ŽIVOTA BARCELONINE ZVIJEZDE: / Pjanić otkrio zašto je odbio igrati za francusku reprezentaciju

Image
Foto: Profimedia

Pjanić je kao dijete pobjegao od rata u Bosni i završio je prvo u Luksemburgu, da bi kasnije karijeru izgradio u Francuskoj

10.11.2020.
9:49
Profimedia
VOYO logo

Sada već legendarni veznjak bosanskohercegovačke reprezentacije, Miralem Pjanić, imao je nadasve zanimljivu karijeru koja je, eto, možda mogla ići u sasvim drugom smjeru da je ranije donio drugačiju odluku.

Pjanić je kao dijete pobjegao od rata u Bosni i završio je prvo u Luksemburgu, da bi kasnije karijeru izgradio u Francuskoj. U obje države Pjanić je igrao nogomet i ostavio je dubok trag pa su ga, kada je došlo vrijeme i kada se izgradio kao igrač, obje reprezentacije htjele u svojim redovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Bosnia and Herzegovina's Miralem Pjanic (L) passes ball to Edin Dzeko (R) during the UEFA Nations League 2018 football match Bosnia and Herzegovina vs Austria in Zenica on September 11, 2018.,Image: 386307544, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Zašto baš za BiH?

Već sada davne 2007. godine Luksemburg se, uz BiH javio s pozivom za Pjanića, a onda im se priključila i Francuska. Pjanić je živio i razvijao se sedam godina u Francuskoj, prvo u Metzu, a zatim i u Lyonu i imao je uvjete za ostvarenje državljanstva pa je dobio poziv u reprezentaciju.

Međutim, Pjanić je obje reprezentacije odbio i prihvatio je baš poziv Bosne i Hercegovine, a sada je za Canal+ otkrio i zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nazvao me tadašnji francuski izbornik Raymond Domenech i pitao želim li igrati za Les Bleus, ali nekoliko dana ranije obećao sam se Bosni. Zahvalio sam se Domenechu na pozivu jer sam bio realan. Jako bih se teško probio u reprezentaciju Francuske. Osim toga, srce bi me boljelo da Bosna gleda kako njen igrač nastupa za Francusku", rekao je Pjanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo