RAZLIKA JE ZAPANJUJUĆA / Gotovo je nevjerojatno kolika je zaista razlika između Dinama i Crvene zvezde. Jedan detalj otkriva nam tko je tu veliki favorit

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Prve utakmice play-offa Lige prvaka su 17. i 18. kolovoza, a uzvrati sedam dana kasnije

2.8.2021.
17:00
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni prvak Dinamo u završnoj rundi kvalifikacija za plasman u Ligu prvaka igrat će protiv Crvene zvezde ili Šerifa odlučeno je u ponedjeljak na ždrijebu u Nyonu.

Naravno, Dinamo prije play-offa mora preskočiti treće pretkolo u kojem će igrati protiv poljske Legije. "Modri" su i u zadnjoj zadnjoj rundi kvalifikacija bili postavljeni za nositelje, a među klubovima koji su prijetili Dinamu bili su i CFR 1907 Cluj, Young Boysi, Malmo, Rangers ili Brondby.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Dinamo prije zadnjeg pretkola mora pobijediti poljsku Legiju protiv koje će igrati u 3. pretkolu. Plasmanom u 3. pretkolo nogometne Lige prvaka Dinamo je osigurao i "europsku jesen", najmanje grupnu fazu Konferencijske lige.

Image
Foto: Bane T. Stojanovic/PIXSELL
Image
Foto: Bane T. Stojanovic/PIXSELL

Zanimljiv detalj

U slučaju pobjede "Modrima" bi ostala još jedna prepreka na putu do Lige prvaka, kao i osigurano mjesto u Europskoj ligi jer poraz u zadnjem pretkolu LP osigurava nastup u jednoj od skupine Europske lige. U slučaju poraza od Legije, zaigrali bi u play-offu Europske lige. Pobjeda u toj rundi znači plasman u Europsku ligu, a poraz u play-offu Europske lige, pak, jamči mjesto u skupini Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, Dinamo je veliki favorit u okršaju s Legijom, kao što je i Zvezda u utakmici sa Šerifom i bilo bi veliko iznenađenje, da ne kažemo i šok, kada bi jedna od ove dvije ekipe ispala u trećem pretkolu. Dakle, već se sada polako može govoriti o potencijalnoj utakmici dvaju nekada velikih i ljutih rivala, a vrijedi svakako istaknuti i zanimljiv detalj.

Image
DINAMOVI NAVIJAČI U TRANSU /

Pljušte reakcije na potencijalni obračun sa Zvezdom: 'Opaaaa… Mislim da će se sad cijepiti i oni koji nisu'

Image
DINAMOVI NAVIJAČI U TRANSU /

Pljušte reakcije na potencijalni obračun sa Zvezdom: 'Opaaaa… Mislim da će se sad cijepiti i oni koji nisu'

Naime, Dinamo će u toj utakmici, ako je suditi samo po vrijednosti momčadi, biti golemi favorit. "Modri" vrijede 133.3 milijuna eura, dok Zvezda vrijedi upola manje, odnosno, 64.15 milijuna eura. Kod Zvezde najskuplji igrači su Mirko Ivanić, koji vrijedi 6.5 milijuna eura, zatim Veljko Nikolić koji stoji pet milijuna eura i Aleksandar Katai i Željko Gavrić koji vrijede po 4.5 milijuna eura svaki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Dinama najskuplji su reprezentativci Dominik Livaković, Luka Ivanušec koji vrijede 15 i 13.5 milijuna eura, zatim je tu vjerojatni novi Vatreni Lovro Majer koji vrijedi 13 milijuna, a slijede Mislav Oršić i Bruno Perković koji vrijede po 12 milijuna eura svaki.

Prve utakmice play-offa Lige prvaka su 17. i 18. kolovoza, a uzvrati sedam dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo