Dinamo slomio čvrste Puljane, Reja gledao fantastičnu Rijeku na Kantridi!

Nogometaši Dinama svladali su Istru 1961 s 1:0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Hrvatskog kupa. Jedini je strijelac na pulskom stadionu Aldo Drosina bio Junior Fernandes u 57. minuti.

11.2.2015.
16:29
VOYO logo

ISTRA 1961: Dreven - Lorran, Gregov, Bastos, Tomić - Obšivač, Heister - Jordan, Matoš, Jo - Špehar

DINAMO: Ježina - Pinto, Sigali, Vukojević, Taravel - Ademi, Machado, Ćorić - Pjaca, Fernandes, Henriquez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 0:1 Fernandes (57)

Dinamo je u Puli bio bolja momčad, a inicijativu je okrunio pogotkom u drugom poluvremenu. Machado je pronašao Fernandesa koji je lijepim lobom svladao istrčalog domaćeg vratara Drevena. Modri tako s lijepom prednošću dočekuju zagrebački uzvrat za tri tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se u Puli predstavio u solidnom svjetlu, ali dugo nije uspijevao slomiti otpor čvrste Pamićeve momčadi. Nakon Fernandesova pogotka Zagrepčani su imali još nekoliko prilika. U dva je navrata pucao Ćorić, još jednu priliku je imao i Fernandes, a u samoj završnici su pored gola pucali Taravel i Cekici. Rezultat je ipak ostao 1:0 što ionako kvalitetniji Dinamo stavlja u još povoljniji položaj uoči uzvrata.

Obnovljena momčad Rijeke je na Kantridi odigrala fantastičnu utakmicu i deklasirala Lokomotivu s 4:1. Za Kekov su sastav zabili Tomeček, novi napadač Balaj, te Jugović i Lešković, dok je poraz gostiju ublažio Doležal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti da je utakmicu gledao talijanski stručnjak Edoardo Reja, što je prilično jasna naznaka da će uskoro po drugi put postati trener Hajduka. Splićani, naime, 18. veljače gostuju na Kantridi, pa se Reja očito htio uvjeriti u snagu predstojećeg suparnika.

Dodajmo još da je Split na svome travnjaku svladao Zadar s 1:0 pogotkom Mršića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra 1961 - Dinamo 0:1 (Junior Fernandes 56)

Rijeka - Lokomotiva 4:1 (Tomečak 18, Balaj 59, Jugović 77,Lešković 87/Doležal 88)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split - Zadar 1:0 (Mršić 49)

Vinogradar - Hajduk 0:3 (Kouassi 32, Maglica 67,70)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo