POLJUD U NEVJERICI / Gotov je kaotični Jadranski derbi: Rijeka golčinama preokrenula Splićane, Livaja se ozlijedio

Image

Tekstualni prijenos utakmice pratiti ste mogli uživo na portalu Net.hr

28.1.2024.
16:29
VOYO logo

Rijeka je maestralnim drugim poluvremenom bacila Poljud u očaj. Hajduk je u 15. minuti poveo pogotkom Pukštasa, a preokret kluba s Kvarnera režirali su Obregon u 56. i Selahi u 75. minuti. Stoti jubilarni Jadranski derbi otkako je hrvatske samostalnosti tako je otišao na stranu gostujuće momčadi.

KRAJ

HAJDUK - RIJEKA

1-2

Hajduk: Lučić - Sigur, Uremović, Šarlija, Moufi - Žaper, Pukštas - Sahiti, Krovinović, Kleinheisler - Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka:  Labrović - Smolčić, Radeljić, Galešić, Goda - Selahi - Pašalić, Fruk, Janković, Pjaca - Ivanović

Željko Sopić hrabro je odlučio postaviti napadački orijentiranu početnu jedanaestorku, dok u momčadi Hajduka nije bilo većih iznenađenja postavljenih od strane Mislava Karoglana. Prije početka utakmice predstavljen je Josip Brekalo, a s njim je oduševljeno na centar istrčao i Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Isuse na nebesu, daj pomozi bijelom dresu'', pisalo je na koreografiji Torcide koja je podignuta na početku utakmice. Krenulo je žustro, prvo se dogodio snažan sudar dvojice igrača u 2. minuti, a u 4. minuti sudac Patrik Kolarić ''nagradio'' je Smolčića žutim kartonom za start nad Moufijem. Prvu opasnost kreirali su gosti kada je Niko Janković povukao loptu sa sredine terena i dalekometnim udarcem zaprijetio Lučiću, ali je lopta otišla iznad gola. U 10. minuti došlo je do još jednog brutalnog starta kada je Pukštas glavom udario Godu. Riječki branič ostao je ležati, dok se Pukštasov dres momentalno našao okupan krvlju.

Hajduk je u ranoj fazi utakmice došao u vodstvo. Jedna visoka lopta preletjela je sve igrače u kaznenom prostoru, a Kleinheslerov novi ubačaj u 15. minuti glavom je u mrežu pospremio Marko Livaja uz pomoć Pukštasa kojega je lopta na putu prema golu pogodila u leđa i tako prevarila vratara Labrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 30. minuti i drugi stoper Rijeke, Radeljić, požutio je nakon starta nad Livajom. Sedam minuta kasnije prvi put požutio je i nogometaš domaćeg sastava. Sahiti je nakon duela s Pjacom poludio na suca, prigovarao, a zatim i bacio loptu. Dugo se čekalo na novu priliku, a u 45. minuti Pjaca je napravio pravi dar-mar u obrani Bilih. Ubacio je na Fruka, ali on je bio mrvicu prenizak da bi tu loptu kvalitetno zahvatio i ozbiljnije zaprijetio Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije početka drugog dijela obavljena je i jedna promjena. Sopić je iz igre povukao Ivanovića, a ubacio Obregona. Sudac Kolarić opet je rano intervenirao sa žutim kartonom kada je u 47. minuti kaznio Selahija zbog prekršaja nad Livajom. Ogromnu priliku u 50. minuti nije iskoristio Smolčić. Ubacio je Janković, a Smolčić je neometan sa peterca gađao ravno u Lučića, a minutu kasnije Sigur je požutio zbog oštrog faula na Marku Pjaci. Pjaca je u 54. minuti opet dobrim potezom uposlio Obregona, ali Kolumbijac je glavom pucao iznad gola. Obregon nije pogriješio dvije minute kasnije kada se odlično ogradio na ubačaj sa strane i probušio Lučića, bio je to jedan od najljepših golova u ovoj sezoni HNL-a. U 64. minuti novi šok za domaćine - Rijeka je povela. Goda se najbolje snašao nakon ubačaja i zabio za 1-2, ali sudac Kolarić poništio je taj gol zbog navodnog igranja rukom. VAR se nije gledao. Hajduk se nije uspio oporaviti od tog šoka, Rijeka je navalila i zasluženo još jednom zabila u 75. minuti. Jedan ubačaj slabo je očistio Šarlija, a Selahi bombom rasparao mrežu Lučića i bacio Poljud u očaj.

Hajduk je do prve prilike nakon dugo vremena stigao u 84. minuti kada je volejem opalio Kleinhesler, ali Labrović se opružio koliko je širok i dug i tu loptu odbio u korner. Minutu kasnije efektno je pokušao i Kalik, ali udarac škaricama otišao je pokraj gola. Po isteku 90. minute sudac Kolarić produžio je igru za 11 minuta. U 93. minuti ozlijedio se Livaja, a dvije minute kasnije nastala je gužva u kaznenom prostoru. Rijeka je tražila prekršaj u napadu, a Hajduk kazneni udarac. Došlo je do koškanja,a Kolarić je podijelio tri žuta kartona u toj sekvenci. Livaja je napustio igru, a Hajduk je morao navaliti po pogodak što je otvorilo mjesta u napadu za goste. Janković je nečuvan tukao sa 12 metara, ali odlično je to spriječio Lučić. Orilo se u tim trenucima s tribina ''Volim te Rijeko...'', a sudac Kolarić ubrzo je nakon toga dosudio kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Rijeka je preuzela vodstvo na prvenstvenoj ljestvici, drugi je Hajduk sa istim brojem bodova, ali lošijom gol-razlikom, dok Dinamo ima četiri boda manje od vodećeg dvojca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKI ULOZI /

Hajduk jednim potezom priznao da je ovo najvažniji Jadranski derbi ikada? Bijeli dobili podršku na treningu

Image
VELIKI ULOZI /

Hajduk jednim potezom priznao da je ovo najvažniji Jadranski derbi ikada? Bijeli dobili podršku na treningu

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo