GOLOVI DINAMU ĆE MU OBILJEŽITI, A MOŽDA I UGROZITI KARIJERU: / Tko je zapravo mladi junak Hajduka i zna li što ga sada čeka?

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Apsolutni junak utakmice bio je mladi 19-godišnji veznjak Hajduka, Mario Čuić, a baš bi ga taj status mogao vinuti u nebesa

13.7.2020.
8:19
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 34. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu Maksimir pobijedio Dinamo s 3-2 upisavši tek drugu pobjedu u zadnjih šest kola, dok je Dinamo upisao i drugi poraz u nizu.

Bio je to odličan i sadržajan derbi u kojem je Dinamo vodio 1-0 i 2-1, ali je Hajduk ipak uspio okrenuti rezultat. Golove za Dinamo zabili su Luka Ivanušec (13), Mislav Oršić (61), dok su strijelci za goste bili Mario Čuić (31, 82) i Theophile-Catherine (86-ag).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

12.07.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Mario Cuic Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Svijetla točka

Apsolutni junak utakmice bio je mladi 19-godišnji veznjak Hajduka, Mario Čuić, a baš bi ga taj status mogao vinuti u nebesa, ali mogao bi potencijalno biti i opasan za njegovu karijeru. Čuić je debitirao za Hajduk tek prije mjesec dana na utakmici s Istrom. Hajduk je tada bio blijed i neuvjerljiv, ali Čuić je ostavio vrlo dobar dojam i štoviše baš je on bio taj koji je izbio loptu sa svoje gol-crte u 28. minuti i time je spasio momčad goleme sramote.

No, dva gola Dinamu na Maksimiru svakako će mu obilježiti karijeru, barem ovu ranu fazu karijere. Prvi je gol vrlo efektno zakucao u suprotni kut vratara Dominika Livakovića s nekih 12 metara, a drugi gol je prekrasno pogodio glavom. Sveukupno, Čuić je bio jedan od najboljih igrača na terenu, a uz to je zabio dva prekrasna gola aktualnom prvaku Hrvatske na njihovu terenu. Hajduk, na žalost, posljednje vrijeme nema previše svijetlih točaka u svojoj ekipi niti se itko od igrača pretjerano ističe. Osim, eto, Čuića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

12.07.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Mario Cuic, Mijio Caktas Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Dvosjekli mač

A tko je zapravo Mario Čuić? Rođen je u Brišniku kod Tomislavgrada, gdje je i započeo karijeru. Otac mu je sudac u BiH Premijer ligi, a ima i tri mlađa brata i sva trojica igraju u Hajduku. Prvoj momčadi se pridružio prije svega mjesec dana, a prije toga prošao je juniore i igrao je u Hajduku 2, a također nastupao je i za U-17 i U-19 selekcije hrvatske reprezentacije gdje je odigrao 16 utakmica i zabio dva gola.

Dvama golovima protiv Dinama gotovo sigurno je osigurao mjesto u seniorima, ali kupio je sada i naklonjenost navijača, a to je svakako velika stvar, no ujedno može biti i dvosjekli mač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, koliko je to za Čuića dobro jer ovo mu je prvi veći "breakthrough" u Hajduku, toliko bi moglo biti i opasno. Mladi igrači u Hajduku, opet velimo nažalost, vrlo brzo izgore. Praktički čim naprave nešto veće i impresivnije na njih se svali ogroman teret, ogromna su očekivanja, gleda im se svaki potez, svaki korak, svaki "kiks", od trenera se nakon toga očekuje da mladića koristi u svakoj utakmici, iako on to možda ne želi pa je i tu znalo biti konflikata.

Image
Image

12.07.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Mario Cuic Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Još nema ni ugovor

Čuić bi se sada vrlo lako mogao suočiti sa scenarijem koji su morali proživjeti mnogi njegovi mladi suigrači koji su imali svoj blistavi trenutak u prvoj momčadi pa su se djelomično zbog pritiska na kraju i ugasili. On tek ulazi u najbolje razvojne godine i radi s dobrim trenerom koji je već prepoznao kako ga koristiti ispravno i zato ga treba pustiti da se isprofilira do kraja, a ne od njega raditi novog "hajdučkog mesiju" i očekivati da će sada zabijati i nositi momčad svaku utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuić nam djeluje vrlo staloženo i profesionalno, puno zrelije od mnogih svojih vršnjaka koji su brzo izgorjeli pa tko zna možda će zadržati hladnu glavu i doista nastaviti s ovako dobrim igrama. Čuić je za svoju karijeru napravio veliku stvar, ovime je svakako kupio ostanak u prvoj momčadi, gdje je stigao prije tek mjesec dana, a nadamo se da će mu klub možda ponuditi i pravi ugovor jer Čuić je trenutno na stipendijskom koji traje sve do 2024. godine.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo