HRVATI ODLIČNI / Gol Bašića u pobjedi Lazija, dvije asistencije Brozovića u šestici Intera

Image
Foto: Profimedia

Napolitancima u četvrtak treba samo bod na gostovanju kod Udinesea kako bi pet kola prije kraja prvenstva osigurali treći "scudetto" u povijesti kluba

3.5.2023.
23:32
Profimedia
VOYO logo

U susretu 33. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je u Rimu pobijedio Sassuolo sa 2-0 odgodivši Napolijevu proslavu prvaka, a drugi pogodak na utakmici postigao je hrvatski nogometaš Toma Bašić.

Image
NJEMAČKI KUP /

Eintracht nakon preokreta izbacio Stuttgart i izborio finale, Sosa pocrvenio

Image
NJEMAČKI KUP /

Eintracht nakon preokreta izbacio Stuttgart i izborio finale, Sosa pocrvenio

Lazio je pobjedom protiv Sassuola smanjio zaostatak za vodećim Napolijem na 15 bodova i barem privremeno odgodio Napolijevu proslavu prvaka. Međutim, Napolitancima u četvrtak treba samo bod na gostovanju kod Udinesea kako bi pet kola prije kraja prvenstva osigurali treći "scudetto" u povijesti kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lazio je poveo u 14. minuti golom Felipea Andersona, a pobjedu rimskog kluba osigurao je Toma Bašić u drugoj minuti sudačke nadoknade. Domaćin je "ukrao" loptu na sredini terena, te jurnuo u kontru. Lopta je došla na lijevo krilo do Mattije Zaccagnija koji je vratio u sredinu do Bašića kojem nije bilo teško zabiti svoj prvijenac u Serie A u svom 50. nastupu. Bašić je ušao u igru u 73. minuti, dok je na suprotnoj strani u 88. minuti ušao Martin Erlić.

Domaćin se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto preskočivši Juventus koji je u ranijem terminu pobijedio Lecce sa 2-1. Leandro Paredes je u 15. minuti doveo torinsku "Staru damu" u vodstvo, izjednačio je Assan Ceesay iz kaznenog udarca u 37. minuti, no samo tri minute kasnije Dušan Vlahović je doveo Juve u novu prednost. U nastavku susreta više nije bilo golova. Marin Pongračić nije nastupio za goste zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je na gostovanju deklasirao Veronu sa 6-0 uz dvije asistencije Marcela Brozovića.

Hrvatski veznjak je asistirao Hakanu Calhanoglu u 37. minuti za 2-0, te Lautaru Martinezu u 55. minuti za 4-0. Argentinski napadač je zabio i pogodak u sudačkoj nadoknadi, a strijelci su bili i Gaich (31-ag), te Edin Džeko (38, 61). Brozović je igrao do 78. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Intera koji je osvojio važne bodove u borbi za Ligu prvaka, Milan je kiksao odigravši na San Siru tek 1-1 protiv Cremonesea.

Gosti su poveli u 77. minuti golom Davida Okerekea koji je u kontri "polomio" Pierrea Kalulua i Malicka Thiawa, a potom lijepo svladao Mikea Maignana. Domaćin je u posljednjim trenucima izjednačio golom Juniora Messiasa. Ante Rebić nije igrao za Milan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak kolo zatvaraju Empoli - Bologna, te Udinese - Napoli.

Na ljestvici uvjerljivo vodi Napoli sa 79 bodova, Lazio je drugi sa 64 boda, Juventus ima 63, a Inter 60. Zatim slijede Atalanta, Milan i Roma sa po 58 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo