Ruši se stadion u Maksimiru? / Gojak i Petković u Direktu: 'Dinamo ima kvalitetu i znanje da se suprotstavi najboljima'

O mogućnosti da jedan od protivnika bude i Crvena zvezda, kažu: 'Nismo razmišljali o tome. Tko god dođe znat ćemo se suprotstaviti'

28.8.2019.
22:50
VOYO logo

Dinamo je u Ligi prvaka - sretni su i igrači i Nenad Bjelica i HNS - sretni su i Zagrepčani - jer to znači da ćemo Dinamo gledati u najmanje šest atraktivnih europskih utakmica, i to znači da bismo na Maksimiru mogli gledati Modrića i Real Madrid,  Rakitića i Barcelonu, Mandžukića, Ronalda i Juventus.

To znači i da bismo na Maksimiru mogli gledati Crvenu zvezdu, koja bi se mogla naći u istoj skupini s Dinamom - što u situaciji kada oni paradiraju u vojnim vozilima po Beogradu - možda i nije najpoželjniji scenarij. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna velika vijest koja je stigla s ulaskom u Ligu prvaka. Ruši se stadion u Maksimiru i gradi novi.

Osim što je spektakularan, gol 22-godišnjeg Amera Gojaka najvažniji je u njegovoj dosadašnjoj karijeri, ali i u posljednje tri Dinamove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presretni smo zbog ulaska u Ligu prvaka, sada trebamo slaviti i dalje raditi", kazao je Dani Olmo.

"Ovo je točka na i za ovih 15 mjeseci koliko sam u Dinamu, ova liga prvaka je apsolutno zaslužena i vraćena nakon tri godine u Zagreb", poručio je trener Dinama Nenad Bjelica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazak u Ligu prvaka znači možda i utakmice Modrih protiv Reala s Modrićem, Barcelone s Rakitićem ili Juventusa s Mandžukićem.

"S Barcelonom, Liverpoolom... Imamo li šanse protiv njih? Uvijek imamo šanse, u Ligi prvaka je sve moguće." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako se razvija situacija, čini se da ćemo igrati protiv Crvene Zvezde. Ja volim kad se igra dobar nogomet."

Na dobitku su svi hrvatski prvoligaši

"Jesi pratio jučer ulazak Dinama u Ligu prvaka? A ne, nisam. A, za Hajduka se navija? Da, tako je. Ali mi je drago za Dinamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim UEFA-nih 15 milijuna eura, koliko će Dinamo dobiti samo za ulazak u Ligu, na dobitku su svi hrvatski prvoligaši. 

"Koliko smo mi svi skupa dobili - to se ne može u novcima pretvorit. Ovo je jedna nova vrst internacionalne afirmacije hrvatskog nogometa, hrvatskog sporta uopće", kaže Miroslav Ćiro Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Većina klubova pogotovo iz donjeg dijela tablice egzistiraju na temelju plasmana Dinama u Ligu prvaka, tj. na UEFA-nom fondu solidarnosti. S te strane je to lijepo, ali i slika u koliko je lošem stanju financiranje u hrvatskom nogometu", ističe sportska novinarka Dea Redžić

Novonastala klima

Kao i Dea Redžić koja godinama prati hrvatski nogomet i Dinamo, i mnogi navijači vjeruju da je za ovaj uspjeh zaslužna novonastala klima nakon odlaska Zdravka Mamića. I čini se, neće se stati samo na ovom uspjehu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dugogodišnjih obećanja, čini se da bi Dinamo mogao dobiti novi stadion na Maksimiru, tako je rekao predsjednik Dinama sinoć nakon utakmice. Iako i dalje nije definirano tko će platiti rušenje ovog i građenje novog na ovoj lokaciji. 

Image

Dinamo odigrao 1:1 s Rosenborgom i ostvario plasman u Ligu prvaka!

Image

Dinamo odigrao 1:1 s Rosenborgom i ostvario plasman u Ligu prvaka!

Još 2016. nakon što je Dinamo ušao u Ligu prvaka i kasnije prodao Pjacu, Roga i još neke nogometaše, pričalo se o ulaganju u maksimirski stadion. Ali to se nikad nije ostvarilo. Svjedočio je tome i zagrebački arhitekt Otto Barić koji nam se javio s Korčule. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svojedobno smo radili model s garažom, šoping centrom, taj PPP model je bio pred potpisom, i nikada nije bio potpisan, zasto - to vjerojatno zna samo grad Zagreb", kaže arhitekt Otto Barić

Mirko Barišić kaže da će Dinamo sam platiti stadion ako Grad ne želi ili ne može. S druge strane, iz Grada cijeli dan, nimalo iznenađujuće,  o tome službeno šute. Pročelnica gradskog ureda za strategijsko planiranje tek na je kratko rekla da su u zadnje vrijeme na tu temu imali nekoliko sastanka u klubu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ovo sto je danas tamo, treba srušiti, i izgraditi novi stadion, s pratećim sadržajima za 40 tisuca gledatelja. Realno za takav stadion treba dvije godine i 150 milijuna eura", tvrdi Barić.

"Ja niti vidim način, niti imam informacije tko će to sve platiti. Kad budemo to znali, bit će lakše o tome razgovarati", dodaje Redžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa možda u iščekivanju šest spektakularnih utakmica Lige prvaka, s puno riječi prijeđemo na dijela - i uskoro Gojakove golove gledamo na ganc-novom maksimirskom stadionu.

Gojak i Petković u Direktu: 'Tko god dođe znat ćemo se suprotstaviti'

A strijelac sjajnog pogotka protiv Rosenborga Amer Gojak i ponajbolji igrač Dinama Bruno Petković su bili gosti RTL Direkta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novac je najmanje važan, meni je drago zbog poruka koje sam dobio. Drago mi je što sam postigao pogodak. Puno puta sam pogledao gol, i večeras ću ga prije spavanja. Ovaj gol se zabija jednom u karijeri. Gol sam posvetio djedu koji je umro. Bio bi ponosan", kazao je Amer Gojak komentiravši tako sjajan pogodak.

"Izuzetno smo sretni i naravno da poseban val emocija prolazi kod nas. Kohezija svih nas. Prvo nam je bilo da se naspavamo. Jedno jutro koji ti daje osjećaj zadovoljstva. Iznimno dobar osjećaj", kazao je Bruno Petković o osjećaju nakon utakmice i prolasku u LP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ždrijebu kažu:

"Svatko od nas želi da se natječe s najboljima. Nemam posebnu želju. Ovaj Dinamo ima kvalitetu i znanje da se suprotstavi najboljima", kazao je Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam neke velike želje. Tko god dođe, neće mu biti lako", dodao je Gojak.

O mogućnosti da jedan od protivnika bude i Crvena zvezda, kažu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo razmišljali o tome. Tko god dođe znat ćemo se suprotstavit. Svatko ima svoj način proslave, ali ne želim uopće komentirati situacije bazirane na nekim političkim ciljevima", jasno će Petković. 

Prokomentirali su i dosadašnju statistiku u LP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta statistika je poražavajuća. Ova momčad se sigurno neće predstaviti tako", poručuje Petković. 

Gojak je kazao da je situacija u klubu idealna i da je Bjelica stvorio dobru atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema svađa, svi odrađujemo zadatke koje se stave pred nas", kazao je Gojak. 

Na pitanje vole li narodnjake kažu:

"Glavni DJ je Petković. Narodnjaci, da", kazao je Gojak.

Petković je dodao da je to mix svega, ali i da se nađe narodnjaka...

Što su još rekli pogledajte u videu:

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo