IZNENADIT ĆE VAS O KOME JE RIJEČ / Gledamo i ne vjerujemo. Dvojici Vatrenih cijena brutalno narasla, jedan je prešišao čak i Modrića, Perišića, Lovrena, Majera...

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nažalost, stoperu Duji Ćaleta-Caru vrijednost je pala za dva milijuna eura i dana umjesto dosadašnjih 18 milijuna eura vrijedi 16 milijuna eura

17.12.2021.
9:58
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Portal koji se bavi procjenom vrijednosti nogometaša, Transfermarkt, ažurirao je vrijednosti pojedinih hrvatskih reprezentativaca i nažalost za neke od njih vijesti nisu baš najbolje, ali neki od njih možda će se i šokirati kada vide koliko ih se od sada cijeni.

Krenut ćemo prvo od najvećih gubitnika. Nažalost, stoperu Duji Ćaleta-Caru vrijednost je pala za dva milijuna eura i dana umjesto dosadašnjih 18 milijuna eura vrijedi 16 milijuna eura. No, ovakav pad može se opravdati vrlo malom minutažom koju dobiva u Marseilleu jer tek je na 585 odigranih minuta. Loše je prošao i Domagoj Vida kojem je vrijednost pala za 300 tisuća eura i sada vrijedi 3.7 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, pala je vrijednost i povremenom reprezentativcu Domagoju Bradariću, koji sada umjesto pet milijuna eura vrijedi milijun eura manje, a razlog je taj što u Lilleu na njega gotovo i ne računaju i zato što je ove sezone odigrao samo 141 minutu. Pala je vrijednost i Mariju Vuškoviću, donedavnom velikom talentu Hajduka koji je prešao na dvogodišnju posudbu s obvezom otkupa u HSV. Vušković također ne igra previše, niti igra baš najbolje, a u korist mu ne ide niti činjenica da igra u drugoj ligi, pa mu je vrijednost s dosadašnjih 6.5 milijuna eura pala na 4.5 milijuna eura.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Sučić i Stanišić najveći dobitnici

Međutim, neki od Vatrenih će imati itekakvog razloga za zadovoljstvo. Desni bek Bayerna i novi adut Zlatka Dalića na toj, u reprezentaciji, dosta deficitarnoj poziciji, Josip Stanišić, doživio je rast sa 400 tisuća eura na 3.5 milijuna eura. Porast cijene osjetio je i mladi veznjak Salzburga i odnedavno član A reprezentacije, Luka Sučić, koji je postao 11 najskuplji Hrvat i sada vrijedi 14 milijuna eura, umjesto dosadašnjih šest milijuna. Valja spomenuti kako Sučić sada vrijedi više od, recimo, Modrića, Lovrena, Perišića, Rakitića, Majera, Petkovića, Brekala, Oršića...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlično je prošao i talentirani U-21 reprezentativac Roko Šimić koji vrijedi 3.5 milijuna eura umjesto dva milijuna, rastao je i Nikola Moro koji sada vrijedi osam milijuna eura, a prije je vrijedio sedam, Antonio Čolak košta 3.5 milijuna eura umjesto tri milijuna, Ivo Grbić porastao je za jedan milijun i sada vrijedi 4.5 milijuna eura.

Sve u svemu, nemamo razloga biti nezadovoljni. Iako su nekim stožernim igračima malo pale cijene, sjajno je vidjeti kako ovim mladim nadama i Dalićevim skrivenim adutima raste cijena i kako igraju sve bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo